Vliegende start nieuwbouwproject Wonen Wateringen op Woonbeurs Westland

Vliegende start nieuwbouwproject Wonen Wateringen op Woonbeurs Westland van Arling Company

Door: Arling Company  19-04-2011
Trefwoorden: Houdstermaatschappijen

Het was de stand met verreweg het minste aantal woningen 'in de aanbieding', maar ook de stand die het meeste stof deed opwaaien. Letterlijk zelfs, want Wonen Wateringen had haar ruimte op Woonbeurs Westland ingericht als een miniatuurbouwplaats. Dat thema was gekozen als promotie voor het meest recente nieuwbouwproject van de Wateringse woningcorporatie: Je eigen huis bouw je zelf. In de Oranjewijk in Wateringen staan tien woningen te wachten om door de kopers zelf te worden 'ontworpen'.

Twee dagen lang was het een drukte van belang op de 'bouwplaats' van Wonen Wateringen. Alsof de bouw van het project in de Oranjewijk al begonnen was, had de woningcorporatie een complete bouwmaterialenhandel uitgestald. Wie wilde, kon zich alvast bekwamen in het slaan van de 'eerste paal': een kop van Jut ontbrak niet. Daardoor ging de presentatie van het plan met veel hilariteit gepaard. Veel bezoekers reageerden aangenaam verrast op het concept. De tien woningen in de Oranjewijk worden voor scherpe prijzen aangeboden. Bewoners zijn er vrij in om de uitvoering van hun eigen huis te bepalen. Het ontwerpen gaat vrij ver, want bij het project staat alleen maar het skelet van de woning vast. Van materialen tot aantal verdiepingen, van gevel tot indeling is de koper vrij om zijn of haar eigen stempel te drukken op de vormgeving. Het plan krijgt een plekje in de Oranjewijk in Wateringen, die langzaam maar zeker een metamorfose ondergaat. Al een aantal jaren achtereen steekt de woningcorporatie veel tijd en geld in een herstructurering van de wijk. Verouderde woningen worden gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Daardoor moet de vernieuwde Oranjewijk over een aantal jaren een aantrekkelijke mix bieden van woningtypen én van oudere en jongere bewoners. Met het plan 'Je eigen huis bouw je zelf' mikt Wonen Wateringen overigens nadrukkelijk op een jongere doelgroep. Afgaande op de belangstelling tijdens de Woonbeurs in de Oude Kerk is dat zeker gelukt. Zelfs wethouder Jan Bogaard had waardering voor het plan in zijn openingsspeech: “Het initiatief voor collectief particulier opdrachtgeverschap is een goed voorbeeld van een maatregel die de gemeente wil inzetten om het woningaanbod te vergroten, zodat jongeren hier kunnen blijven wonen.” Meer informatie over het project is te vinden op de website .

Redactie: als u meer wilt weten over dit persbericht, kunt u contact opnemen met Maureen Vork van Wonen Wateringen, telefoon 0174-293650 of per e-mail

Trefwoorden: Houdstermaatschappijen

Contact Arling Company

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share