BioVak 2010 internationaal

BioVak 2010 internationaal van Icem

Door: Icem  11-05-2009

Persbericht Mei 2009

BioVak 2010 gaat ook internationaal

De BioVak heeft in de eerste 2 jaar van haar bestaan gelijk al bewezen, dat de Nederlandse biologische sector een volwaardige sector is, ook op de beursvloer.
De 150 stadhouders en ruim 5000 bezoekers op de jongste BioVak (2009) kunnen worden gezien als een opmaat voor een nog omvangrijker en doeltreffender manifestatie op de BioVak van 20 en 21 januari 2010 in de IJsselhallen te Zwolle, waarin de biologische sector haar krachten nog weer meer zal bundelen.

ICEM heeft inmiddels met Bertus Buizer van Buizer Advies, projectleider van Organicseeds.nl, een contract getekend voor de uitbreiding van het aantal deelnemers aan het Veredelingsplein op de BioVak 2010.
Organicseeds.nl en ICEM gaan gezamenlijk buitenlandse boeren uitnodigen voor een bezoek aan deze biologisch vakbeurs om kennis te nemen van wat de Nederlandse boeren en kweek- en handelsbedrijven hen te bieden hebben aan uitgangsmateriaal (zaaizaad, poot- en plantgoed) voor de biologische teelt. Ambassades, landbouw- en handelsattachés zullen hierbij een belangrijke rol spelen.
De ambassade van Uruguay heeft zich inmiddels gemeld voor een bezoek door een groep boeren aan de komende BioVak.
Bij de workshop in het kader van het Veredelingsplein zal ICEM dan ook zorgen voor simultaan vertaling in het Engels.

De komende maanden zullen er persberichten naar alle relevante buitenlandse vakbladen worden gestuurd over wat Nederland te bieden heeft.
Voor buitenlandse relaties is bovendien op aanvraag de nieuwe BioVak-brochure verkrijgbaar in diverse Europese talen (Frans, Duits, Engels, Spaans). De brochure kan gedownload worden vanaf www.biovak.nl en www.organicseeds.nl .

Kandidaat deelnemers aan het Veredelingsplein op de BioVak 2010 kunnen zich melden bij Buizer Advies ([email protected], 06-24597803) of ICEM ([email protected], 06-51102925).
De deelnemers kunnen - als zij dat willen - al ruimschoots voor de BioVak 2010 met naam en adres vermeld worden op beide genoemde websites.