Van Vliet Trucks Holland B.V. krijgt "Spuit 11" weer aan de gang

Van Vliet Trucks Holland B.V. krijgt "Spuit 11" weer aan de gang van Van Vliet Trucks Holland B.V.

Door: Van Vliet Trucks Holland B.V.  09-06-2009

Henk Keijzers, technisch manager bij Van Vliet Trucks die het project leidt, werd min-of-meer tot Willy Wortel geridderd, want van 2 incomplete voertuigen uit de 80-er jaren moesten 2 moderne, volledig operationele spuitwagens worden gefabriceerd, voorzien van alle opties die vereist zijn voor een deugdelijke verdediging. Deels met gebruikmaking van materialen uit eigen voorraad; deels door de installatie van nieuw in te kopen apparatuur, zoals spuitmonitoren, luchtcilinders, computerapparatuur, enz.

Op zaterdag 7 maart vonden de eerste gesprekken plaats met toeleveranciers van o.a. elektronica voor computergestuurde bediening, sirenes en geluidsapparatuur. Vanaf maandag 9 maart werd begonnen met de voorbereidende werkzaamheden. Plaatwerk werd gerepareerd; voorbereidingen voor de spuiterij werden uitgevoerd; traliewerken voor de ruiten gereedgemaakt, draaistoelen gemonteerd, enz. enz.

Terwijl Henk de hele dag zijn plannen beraamde; op inventieve wijze in gedachten het ontwerp maakte; dit overbracht aan Daan Heijboer van de constructiewerkplaats, die de supervisie had over de opbouw; en continue met leveranciers overleg voerde over de toelevering van specifieke onderdelen (die uiteraard niet standaard waren) kreeg het project zienderogen gestalte. Veel aandacht werd besteed aan de revisie van de pompinstallaties; immers het hart van de voertuigen.

Na een lange hectische week, inclusief een zaterdag en een zondag, was het na veel improviseren op dinsdag 17 maart zover: er werd proefgedraaid. Dat de straal genoeg reikwijdte en voldoende kracht had, was voor iedereen duidelijk. De klant stond erbij, keek ernaar en was “satisfied” met de duim omhoog. Sirenes en geluidsapparatuur werden de hele dag in de werkplaats op volume getest…. en dat was tot in de verre omtrek duidelijk hoorbaar. Het groene licht werd gegeven en ’s avonds stonden de voertuigen in de haven voor verscheping.

Eindoordeel: een hoogstaand staaltje vakmanschap. Typisch een product waarmee Van Vliet Trucks Holland B.V. zich onderscheidt. Er zijn immers heel weinig bedrijven op het gebied van used trucks, die met zoveel inventiviteit en in zo’n kort tijdsbestek dergelijk maatwerk kunnen leveren.

Advies: blijf uit de buurt als je deze spuitkanonnen in het vizier krijgt.


Contact Van Vliet Trucks Holland B.V.

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share