H.W. van der Peet & Zn Carrosseriebedrijf viert 60 jarig jubileum op zaterdag 14 juni

H.W. van der Peet & Zn Carrosseriebedrijf viert 60 jarig jubileum op zaterdag 14 juni van Van Der Peet Nieuwbouw En Onderhoud

Door: Van Der Peet Nieuwbouw En Onderhoud  27-05-2008

PERS – PERS – PERS – PERS – PERS – PERS – PERS – PERS – PERS – PERS – PERS
Toekomst in transport techniek

Carrosseriebedrijf H.W. van der Peet & Zn bestaat 15 juni 60 jaar.
60 jaar innovatie van transportmiddelen voor losgestorte producten en dit stopt niet want er is “toekomst in de transport techniek”.

Historie
H.W. van der Peet & Zn is een familie bedrijf sinds de oprichting op 15 juni 1948.
Henk van der Peet Sr heeft in 1948 een bestaande wagenmakerij over genomen in het dorpje Noorden ( gem. Nieuwkoop ) zo vlak na de oorlog is het hard werken geweest om Nederland er weer bovenop te helpen.
Achtergelaten Amerikaanse trucks werden omgebouwd als vlakke wagens voor het vervoer van o.a. melkbussen en hooi en stro of als veewagen.
De huisvesting was klein maar net groot genoeg voor de machines, voorraad hout en ijzer
en 1 voertuig.
Foto’s laten zien dat er ook buiten gewerkt werd.
Het eerste halfjaar resultaat liet een netto winst zien van 805,51 gulden.
De start was gemaakt.

In 1954 trouwde pa van der Peet en werd hij ook in zijn werk bij gestaan door zijn vrouw, Willie van der Peet.
Dat er vooruitgang in zat kunnen we lezen uit de administratie van boekjaar 1954.
Met een omzet van fl. 51.765,95 werd een netto winst gerealiseerd van fl 7.258,67
Een resultaat ( in % waar velen nu van mogen dromen )
Al vanaf het begin zijn ze bij van der Peet zich gaan specialiseren in de landbouw.
Nadat ze dealer zijn geworden van het produceren en monteren van hooiblaas installaties
( om hooibroei tegen te gaan ) waardoor er contacten lagen bij de landbouw organisaties werd de weg ingeslagen naar laad- en los systemen, in hoofdzaak voor landbouw producten, voor gebruik in het transport en tot op heden is dit nog steeds onze hoofdactiviteit. Het ontwikkelen en produceren van een transportmiddel, naar wens van klant en eindgebruiker gebaseerd op de te vervoeren producten is telkens weer een uitdaging. De bandlosser is daar een goed voorbeeld van.
In het begin (1967) ontwikkelt voor het transport van aardappelen en uien. Die ontwikkeling heeft niet stil gestaan en nu bouwen we voertuigen ook specifiek voor bepaalde producten zoals conserven, cacao- en koffiebonen, zout en zand.
Gebaseerd op de basis uitvoering zijn bij de “specials” nog tal van mogelijkheden met betrekking tot meerdere compartimenten, extra transportband, speciale aandrijving wensen en nog tal van mogelijkheden.
Met betrekking tot de regelgeving staan we ook niet stil. Op gebruik- en voedselveiligheid blijven we de veranderingen op de voet volgen. Onze bandlossers kunnen zo aansluiten op de HACCP en GMP regelgeving en voldoen aan de huidige veiligheidseisen.
Niet alleen binnen de Nederlandse grenzen kennen ze de producten van H.W. van der Peet & Zn. maar tot ver daar buiten zijn deze producten te vinden.
In meer dan 20 landen wereldwijd rijden voertuigen geproduceerd in Nieuwkoop.

Het nieuwe product!
Stil zitten ze in Nieuwkoop niet en de laatste periode zijn ze bij H.W. van der Peet & Zn.hard bezig geweest met het ontwikkelen van een nieuw product. Dit nieuwe product is de Zelfdragende Van der Peet bandlosser de “Kolibrie”.
( Een Kolibrie is de lichtste vogel en dat heeft deze vogel gerealiseerd door zijn vakwerk geraamte, de bandlosser wordt uit hetzelfde principe geproduceerd.)
Zelfdragend betekent dat de bandlosser geen volledig chassis heeft. Deze bandlosser is de eerste bandlosser ooit die in geheel zelfdragende uitvoering ontwikkeld en geproduceerd is. De bandlosser kan gebruikt worden voor het vervoeren van losgestorte producten zoals aardappelen, uien, granen, conserven, koffie en cacaobonen, voor zowel nationaal als internationaal transport.
Door toepassing van eigen ontwikkelde profielen en speciale geïsoleerde panelen hebben we een reductie van het gewicht kunnen realiseren van ruim 17% op het totale gewicht in vergelijkbare uitvoering. De panelen hebben we ontwikkelt in samenwerking met een panelen leverancier.
Ook zijn de wanden en de schuine vloer gelijmd waardoor er minder constructie materialen nodig zijn. Door deze lijmtechniek wordt de stijfheid van de bandlosser verhoogd, waardoor er minder doorbuiging mogelijk is en het een sterk geheel vormt.
Een huidige trailer heeft een gewicht van circa 5850 kg, deze nieuwe trailer komt maar aan een gewicht van circa 4850 kg. Deze gewichtsbesparing zal aanzienlijk schelen op het laadvermogen. Doordat het laadvermogen omhoog gaat zal het aantal internationale vrachten per trailer met circa 45 vrachten verminderen op jaarbasis, voor hetzelfde aantal tonnen te vervoeren product. Een gigantische ontlasting voor het milieu en het wegennet, en een beter te resulteren netto resultaat voor de vervoerder, hun klanten!


Producten en diensten
Bij Van der Peet worden er zeer veel producten geproduceerd, zoals bandlossers, kippers, schuifvloeren, gesloten carrosserieën en schuifzeil carrosserieën naar specifieke klantenwens.
H.W. van der Peet & Zn is importeur van de in België geproduceerde STAS kippertrailers en Alutrailer schuifvloer trailers. Alles met betrekking tot verkoop, service en garantie van het STAS / Alutrailer product is voor de verantwoordelijkheid van het bedrijf in Nieuwkoop.
Ook is Van der Peet importeur van Carnehl Hardox Kippers. Carnehl is een Duitse trailer fabrikant van kippers op trucks en trailers.
Ook kunt u bij H.W. van der Peet & Zn. terecht voor u aankoop en onderhoud van aanhangwagens voor professioneel gebruik.
Al vanaf 1980 zijn zij dealer van het bekende merk Hapert aanhangwagens wat ook eigenaar is van het merk Stark aanhangwagens.
Een programma van enkelassige uitvoering tot en met schamel aanhangwagens en zelfs koel/vries aanhangwagens.

Naast het produceren en verkopen van nieuw materiaal verkoopt Van der Peet ook gebruikt materiaal en voert reparaties uit aan bandlosser en carrosserieën.
Heeft een LPK keuring station ( Laadklep Periodieke Keuring ) en heeft zich gespecialiseerd in hydrauliek opbouw.
Ook heeft H.W. van der Peet & Zn een eigen verhuur maatschappij, er worden bandlossers, lopende vloer-, kipper-, en schuifzeil trailers verhuurd.

Openhuis

Bij een verjaardag hoort een feestje en dat wordt gevierd op 14 juni.
Vanaf 10.00 uur tot 13.00 uur is er een openhuis waarbij iedereen kan komen kijken achter de schermen van H.W. van der Peet & Zn.
Ook zullen er een paar toeleveranciers hun producten tonen.Bedrijfsgegevens

Bezoekadres:
Transportweg 64
2421 LS Nieuwkoop

Postadres:
Postbus 21
2420 AA Nieuwkoop

T: +31(0)172-579318
F: +31(0)172-574651
E: [email protected]

www.vanderpeet.nl


Contact Van Der Peet Nieuwbouw En Onderhoud

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share