Duizenen euro's teruggave energiebelasting voor Prinzen Somsen

Duizenen euro's teruggave energiebelasting voor Prinzen Somsen van Belastinggemak BV

Door: Belastinggemak BV  01-12-2011
Trefwoorden: Energiebelasting

 Specialist in energiebelastingteruggave “Belastinggemak BV”

heeft voor agrarisch bedrijf Prinzen Somsen duizenden

euro’s teveel betaalde energiebelasting kunnen terug-

vorderen van de belastingdienst.

Prinzen Somsen is een agrarisch bedrijf in Aalten, gespecialiseerd in teelt, verwerking en opslag van aardappelen. Begin 2011 heeft Casper Helder, één van de adviseurs van Belastinggemak BV, contact opgenomen met de heer Anno Prinzen, mededirecteur en mede-eigenaar van dit bedrijf. Op de bedrijfslocatie zijn twee elektriciteitsaansluitingen aanwezig met als mogelijke consequentie dat er al jaren te veel energie- belasting afgedragen is.

Na nauwkeurig onderzoek door Belastinggemak BV bleek dit inderdaad het geval te zijn. Het onderzoek bestond onder meer uit een analyse van de nota’s van de energieleveranciers, en het zorgvuldig natrekken van de gegevens van de Kamer van Koophandel, van het Kadaster en van de gemeente Aalten.

Belastinggemak BV kon aan de hand van het recente energieverbruik een berekening maken van de hoogte van de energiebelasting die mogelijk teruggevorderd zou kunnen worden. Volgens deze berekening zou Prinzen op een aanzienlijke teruggave over de laatste 5 jaar kunnen rekenen.

Belastinggemak BV heeft het verzoek ingediend bij de fiscus. Met Prinzen was van te voren afgesproken dat Belastinggemak BV op basis van “no cure no pay” aan de slag zou gaan. Na intensieve correspondentie en telefonisch overleg tussen Belastinggemak BV en de fiscus, is de fiscus overgegaan tot de restitutie van een aanzienlijk bedrag aan euro’s.

Belastinggemak BV zorgt er in het vervolg voor dat de fiscus in de toekomst niet opnieuw te veel energiebelasting aan de heer Prinzen in rekening brengt.

Prinzen Somsen te Aalten

Trefwoorden: Energiebelasting