De Baak, Management Centrum VNO-NCW introduceert het Baak Strategie Programma

De Baak, Management Centrum VNO-NCW introduceert het Baak Strategie Programma van De Baak, Management Centrum Vno-ncw

Door: De Baak, Management Centrum Vno-ncw  19-01-2007
Trefwoorden: Organisatie, Innovatie, Netwerken

Platform voor strategievorming en -realisatie
In april 2007 start de Baak met het zesdaagse Baak Strategie Programma. Het programma is verdeeld in twee modules van elk drie dagen. Na afloop van deze modules vindt een rondetafelgesprek plaats om het gesprek over strategie actueel te houden en de realisatiekracht van de deelnemers te vergroten. Het biedt op deze manier een extern klankbord en tevens platform voor inspiratie, kennis en ontmoeting.

Zoals in alle programma’s van de Baak gaat ook het Baak Strategie Programma tot de kern van de organisatie én van de deelnemer. Verwondering, verwarring en leren te leren & realiseren maken dat het geleerde diepe indruk maakt en een blijvend effect heeft.

Module 1: Strategie en mijn organisatie
De eerste module gaat in op de ontwikkeling van strategie. Wat is er nodig om als organisatie succesvol te zijn in een omgeving die sneller verandert dan je bij kunt houden? Wat kunnen we leren van het verleden? Hoe ontwikkel je toekomstscenario’s?

Module 2: Ik en mijn strategie
De tweede module biedt de deelnemers houvast over de manier om een strategische keuze te verankeren in hun organisatie. Ondernemerschap, creativiteit, durf en denken in netwerken zijn onderwerpen die aan de orde komen om een eigen koers te varen.

Voor meer informatie over het Baak Strategie Programma, kijkt u op www.debaak.nl/strategie .

Over de Baak
De Baak is al meer dan 30 jaar dé plek voor leiders, ondernemers en professionals die op zoek zijn naar inspiratie, motivatie, kennis en inzicht en doet daarbij een beroep op hun nieuwsgierigheid, reflectie en drang om te groeien. Dit kan in korte en lange trajecten, in grote en kleine groepen en individueel. De Baak heeft een groot netwerk van ruim 400 specialisten uit binnen- en buitenland, die als trainer aan de organisatie verbonden zijn. De Baak is gevestigd in Noordwijk en Driebergen.


Voor de redactie, niet ter publicatie

Voor meer informatie over de Baak of het Baak Strategie Programma, kunt u contact opnemen met Marianne van Munster van de Baak, telefoon 06 42 54 41 85 of [email protected]

Stellingen om over door te praten:
• Het strategische speelveld is veranderd, bedrijven realiseren dat niet.
• Bedrijven zoeken zekerheid in strategie, de angst regeert!
• Organisaties denken in win-lose, waardoor ze het nooit zullen “winnen”.
• Strategie en operatie vervloeien in elkaar
• Strategie leef je, je maakt het niet!
• Strategievorming is passé, het wordt toch nooit geëffectueerd en je wordt altijd ingehaald door de realiteit.
• Het gaat niet om strategieformulering maar om realisatie.
• Lerende organisaties bestaan niet, dus strategie heeft geen enkele zin.

Trefwoorden: Creativiteit, Innovatie, Inspiratie, Kennis, Managers, Marketeers, Netwerken, Ondernemerschap, Ontmoeting, Organisatie, Programma, Strategen, Strategie, Strategie Programma, Toekomstscenario's, Verandering,

Contact De Baak, Management Centrum Vno-ncw

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share