Mavim lanceert website www.kenniscentrumgemeente.nl

Mavim lanceert website www.kenniscentrumgemeente.nl van Mavim

Door: Mavim  21-04-2009

Mavim lanceert website www.kenniscentrumgemeenten.nl

Noordwijk, 21 april 2009 – Mavim, leverancier van procesmanagementsoftware, lanceert op de Overheid & ICT beurs 2009 de website: www.kenniscentrumgemeenten.nl. Dit is een nieuw landelijke platform vóór en dóór gemeenten voor het delen van procesbeschrijvingen en waardevolle kennis. De website is in samenwerking met de gemeenten Lelystad, Den Helder en Noordwijk opgezet, die hun waardevolle kennis reeds op de site ter beschikking hebben gesteld.

Behoefte tot samenwerking
Het initiatief voor het Kenniscentrum is ontstaan uit de bestaande behoefte bij veel overheidsorganisaties tot onderlinge samenwerking. Binnen de overheid speelt procesmanagement een steeds belangrijkere rol. Aandacht voor processen als sturingsinstrument is onderdeel van overheidsprogramma’s zoals bijv. ‘De overheid geeft antwoord’. Voor veel overheidsorganisaties is het een uitdaging om procesmanagement te integreren in de bedrijfsvoering.

Vooral bij gemeenten zijn er veel overeenkomsten qua inrichting van processen en organisatie. Het doel van het Kenniscentrum is om de uitwisseling van procesbeschrijvingen en ervaringen te bevorderen. Door onderlinge samenwerking en het delen van kennis helpen gemeenten elkaar hun processen en organisatie te optimaliseren. Op deze manier hoeven gemeenten niet meer zelf het wiel opnieuw uit te vinden. Gemeenten kunnen via een eigen pagina in het Kenniscentrum op eenvoudige wijze hun informatie met elkaar delen.

Digitaal Rampenplan
Zo heeft Leen Plokkaar, procesinrichter bij de gemeente Den Helder, het Rampenplan 2008 voor de gemeente gedigitaliseerd en ter beschikking gesteld op de website. In deze gemeente is het Rampenplan daardoor een stuk dynamischer geworden.
“Wij hebben dit digitale plan op een usb-creditcard geplaatst en uitgereikt aan alle betrokkenen die een rol in het Rampenplan hebben. Op deze manier hebben ze tijdens een ramp de werkinstructies altijd bij de hand”, aldus Plokkaar. “Via het Kenniscentrum stel ik mijn initiatief nu ook aan alle andere gemeenten ter beschikking.”


+++++ Einde persbericht +++++

Over Mavim
Mavim BV, toonaangevende Nederlandse ontwikkelaar van procesmanagement software, heeft vestigingen in Nederland, Australië en Nieuw-Zeeland. Mavim is sinds 2005 Microsoft Gold Partner en vertegenwoordigt hiermee het topniveau van het Microsoft partnerschap. Wereldwijd zijn meer dan 250.000 licenties van haar software, Mavim Rules 2008, in gebruik voor Business Process Management en Kwaliteitsmanagement

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Wilt u meer weten over deze actie en over Mavim, dan kunt u contact opnemen met:

Janneke Boumans
T. 071-3642000
E. [email protected]
I. www.mavim.nl