De stroomtang die overal past!

De stroomtang die overal past! van KWx

Door: KWx  03-12-2012
Trefwoorden: Multimeter, Multimeters, Chauvin Arnoux

Elke elektricien kent het probleem van steeds compactere bouw van verdelers. In veel gevallen is het bijna niet mogelijk om nog een stroom te meten met een standaard stroomtang. Soms moet er ruimte gemaakt worden tussen bedrading om toch nog stroom te kunnen meten. Met alle gevaren van dien.

KWx komt met een nieuwe oplossing van Chauvin Arnoux: de DigiFLEX stroomtangen. Deze tangen hebben een flexibele stroomsensor en zijn gekoppeld aan een compacte behuizing met LCD uitlezing. De tangen voldoen aan de hoogste veiligheid (600 V CAT IV) en zijn dus geschikt voor het meten in verdelers. Via het display kan de direct stroom worden uitgelezen. Ook handig is de koppeling met de Multifix universele ophanging. Dit hulpstuk heeft een magneet waardoor de DigiFLEX eenvoudig kan worden opgehangen aan bijvoorbeeld een deur.

Met slechts twee toetsen is het instrument eenvoudig te bedienen. De serie kent verschillende uitvoeringen en begint met de MA400D. Deze kent twee varianten: een met een lus diameter van 45 mm en een van 70 mm. De beide MA400D tangen meten tot 400 ampère, maar wat nog mooier is: ze beginnen al te meten bij slechts 20 mA. Dit laatste is uniek voor dit type flexibele tangen.

De MA4000D heeft een grotere lus diameter (100 mm) en heeft een stroombereik tot 4000 ampère. Tenslotte: de DigiFlex serie is attractief geprijsd. DigiFlex, de stroomtang die overal past, ook in uw budget.

Trefwoorden: Chauvin Arnoux, Multimeter, Multimeters

Ander nieuws en updates van KWx

01-10-2013

Moderne installatietester aanschaffen? Zo maakt u de juiste keuze.

Het aanbod installatietesters is anno 2013 zeer compleet te noemen, welke installatietester is geschikt voor uw werkzaamheden? En waar moet


Testen van isolatiebewaking op aggregaten van KWx thumbnail
18-07-2013

Testen van isolatiebewaking op aggregaten

Isolatiebewaking kent in Nederland globaal twee toepassingsgebieden: medische ruimten en mobiele installaties (aggregaten). Voor beide situaties geldt dat er


Eurotest PV - De complete tester voor PV installaties van KWx thumbnail
07-12-2012

Eurotest PV - De complete tester voor PV installaties

KWx introduceert twee testinstrumenten van Metrel voor het inspecteren van Photo Voltaïsche installaties, de EurotestPV en de EurotestPV Lite. Vanwege de uiterst complete combinatie van PV-test, installatietester en PQ analyser is de EurotestPV een uniek testinstrument.


PEL102 en PEL103 - Beheers energie en energiekosten van KWx thumbnail
03-12-2012

PEL102 en PEL103 - Beheers energie en energiekosten

De beide PEL’s zijn compatibel met een groot assortiment stroomtangen en de tangen worden automatisch herkend zodra ze zijn aangesloten.


Waarom PV-panelen inspecteren? van KWx thumbnail
29-11-2012

Waarom PV-panelen inspecteren?

De norm EN62446 geeft aan hoe deze PV-installaties geïnspecteerd moeten worden, de nieuwe Eurotest PV-testers geven het resultaat op basis van deze norm.