PEL102 en PEL103 - Beheers energie en energiekosten

PEL102 en PEL103 - Beheers energie en energiekosten van KWx

Door: KWx  03-12-2012
Trefwoorden: Duurzame Energie, Energiebeheer, Energiemonitoring

Energieverbruik is een van de meest actuele thema´s in de laatste jaren. Energiekosten besparen en verminderen van CO2 uitstoot. Groene energiebronnen zoals windenergie en zonne-energie aan de ene kant, zuiniger omgaan met energie aan de andere kant.

Uiteindelijk begint besparen met meten. KWx introduceert hiervoor de nieuwe PEL energieloggers van Chauvin Arnoux. Zonder te veel aan toeters en bellen uiterst budget vriendelijk gebouwd door Chauvin Arnoux. Het resultaat: twee slimme, eenvoudige en compacte instrumenten voor het vastleggen en analyseren van energieverbruik. De één met display, de ander zonder. Geschikt om in éénfase en driefasen installaties energieverbruik en harmonischen te meten.

De beide PEL’s zijn compatibel met een groot assortiment stroomtangen en de tangen worden automatisch herkend zodra ze zijn aangesloten.

Het ontwerp is erop gericht om compact te zijn en daarin is Chauvin Arnoux geslaagd. Het platte en compacte instrument kan zelfs, doormiddel van de ingebouwde krachtige magneet, worden opgehangen aan de binnenzijde van een metalen deur. De MiniFlex stroomtangen passen ook in compacte verdelers goed om de bekabeling.

Er zijn met de PEL meerdere manieren van communicatie mogelijk. Data kan worden opgeslagen op een SD kaart tot de maximale grootte voor een SDHC kaart van 32 GB. Ook kan het instrument worden aangesloten via USB. Maar er zijn meer mogelijkheden. De PEL is voorzien van Bluetooth én Ethernet communicatie. Dit maakt de mogelijkheden met het instrument zeer breed. Zo kan de PEL met een netwerk worden verbonden en via een PC in het netwerk worden uitgelezen. Meerdere PEL’s kunnen gelijktijdig worden uitgelezen en in real time worden bekeken door middel van de meegeleverde software. Dit maakt het mogelijk om in één campagne meerdere energiestromen in een organisatie zichtbaar te maken. De basis voor een gezond plan tot reductie van energie en energiekosten.

Trefwoorden: Chauvin Arnoux, Duurzame Energie, Energiebeheer, Energiemonitoring, Kwx, Qualistar

Ander nieuws en updates van KWx

01-10-2013

Moderne installatietester aanschaffen? Zo maakt u de juiste keuze.

Het aanbod installatietesters is anno 2013 zeer compleet te noemen, welke installatietester is geschikt voor uw werkzaamheden? En waar moet


Testen van isolatiebewaking op aggregaten van KWx thumbnail
18-07-2013

Testen van isolatiebewaking op aggregaten

Isolatiebewaking kent in Nederland globaal twee toepassingsgebieden: medische ruimten en mobiele installaties (aggregaten). Voor beide situaties geldt dat er


Eurotest PV - De complete tester voor PV installaties van KWx thumbnail
07-12-2012

Eurotest PV - De complete tester voor PV installaties

KWx introduceert twee testinstrumenten van Metrel voor het inspecteren van Photo Voltaïsche installaties, de EurotestPV en de EurotestPV Lite. Vanwege de uiterst complete combinatie van PV-test, installatietester en PQ analyser is de EurotestPV een uniek testinstrument.


De stroomtang die overal past! van KWx thumbnail
03-12-2012

De stroomtang die overal past!

De MA4000D heeft een grotere lus diameter (100 mm) en heeft een stroombereik tot 4000 ampère. Tenslotte: de DigiFlex serie is attractief geprijsd. DigiFlex, de stroomtang die overal past, ook in uw budget.


Waarom PV-panelen inspecteren? van KWx thumbnail
29-11-2012

Waarom PV-panelen inspecteren?

De norm EN62446 geeft aan hoe deze PV-installaties geïnspecteerd moeten worden, de nieuwe Eurotest PV-testers geven het resultaat op basis van deze norm.