Waarom PV-panelen inspecteren?

Waarom PV-panelen inspecteren? van KWx

Door: KWx  29-11-2012
Trefwoorden: Energie, Zonnepanelen, Installatietesters

Nederland staat aan de vooravond van grootschalige introductie van PV-energie (zonnepanelen). De technologie van PV-panelen wordt efficiënter, de marktprijs daalt en de energieprijzen stijgen

Ook zonder subsidie wordt het aantrekkelijk om te investeren in PV installaties. Fabrikanten van deze installaties garanderen een zeker rendement over een looptijd en dat bepaalt de ROI-waarde.

Een aantal factoren beïnvloeden dit opgegeven rendement en dus ook de ROI-waarde. PV-panelen verouderen, vervuilen en kunnen deels defect raken. PV-omvormers kunnen door spanningspieken defecten gaan vertonen. Bovendien moet een PV-installatie veilig worden opgeleverd en onderhouden. Inspectie en periodieke controle zijn dus een must!

De norm EN62446 geeft aan hoe deze PV-installaties geïnspecteerd moeten worden, de nieuwe Eurotest PV-testers geven het resultaat op basis van deze norm.

De MI3108 EurotestPV is een gecombineerde PV tester én NEN1010 installatietester. Deze PV-tester test elektrische installaties volgens de NEN1010 norm en voert daarnaast alle noodzakelijke testen uit, vereist voor 1-fasige PV installaties. Dit omvat alle testen genoemd in de EN62446, maar ook I-U karakteristieken, berekening van STC waarden en vermogensmetingen op de omvormer aan zowel de DC-en AC zijde.

De MI3109 EurotestPV Lite test heel specifiek de functie en karakteristieken van de PV omvormer. Met de Autotestfunctie wordt een volledige EN62446 verificatietest op de PV installaties uitgevoerd.

Trefwoorden: Energie, Installatietesters, Metrel, Zonnepanelen

Ander nieuws en updates van KWx

01-10-2013

Moderne installatietester aanschaffen? Zo maakt u de juiste keuze.

Het aanbod installatietesters is anno 2013 zeer compleet te noemen, welke installatietester is geschikt voor uw werkzaamheden? En waar moet


Testen van isolatiebewaking op aggregaten van KWx thumbnail
18-07-2013

Testen van isolatiebewaking op aggregaten

Isolatiebewaking kent in Nederland globaal twee toepassingsgebieden: medische ruimten en mobiele installaties (aggregaten). Voor beide situaties geldt dat er


Eurotest PV - De complete tester voor PV installaties van KWx thumbnail
07-12-2012

Eurotest PV - De complete tester voor PV installaties

KWx introduceert twee testinstrumenten van Metrel voor het inspecteren van Photo Voltaïsche installaties, de EurotestPV en de EurotestPV Lite. Vanwege de uiterst complete combinatie van PV-test, installatietester en PQ analyser is de EurotestPV een uniek testinstrument.


De stroomtang die overal past! van KWx thumbnail
03-12-2012

De stroomtang die overal past!

De MA4000D heeft een grotere lus diameter (100 mm) en heeft een stroombereik tot 4000 ampère. Tenslotte: de DigiFlex serie is attractief geprijsd. DigiFlex, de stroomtang die overal past, ook in uw budget.


PEL102 en PEL103 - Beheers energie en energiekosten van KWx thumbnail
03-12-2012

PEL102 en PEL103 - Beheers energie en energiekosten

De beide PEL’s zijn compatibel met een groot assortiment stroomtangen en de tangen worden automatisch herkend zodra ze zijn aangesloten.