PAARDEKOOPER MAAKT VERPAKKINGENBELASTING TRANSPARANT

PAARDEKOOPER MAAKT VERPAKKINGENBELASTING TRANSPARANT van Paardekooper

Door: Paardekooper  17-07-2008
Trefwoorden: Verpakkingen, Belasting, Verpakking

Sinds enkele weken kunnen klanten van Paardekooper eenvoudig hun verpakkingsafname via internet opvragen. Het overzicht van de afname, gespecificeerd per materiaalsoort, wordt vervolgens per mail verstuurd.

Inmiddels beroemd en berucht; de verpakkingenbelasting. Om het voor de klant toch zo makkelijk mogelijk te maken, biedt Paardekooper, een groothandel in o.a. verpakkingen en disposables, de mogelijkheid een overzicht via internet aan te vragen. “Met deze oplossing benadrukken wij maar weer eens hoeveel toegevoegde waarde we als bedrijf kunnen bieden”, licht Marketing Manager Patrick Zevenbergen toe. “Het was een heel karwei om de belasting van al onze 35.000 artikelen te berekenen en te verwerken in ons bestaande systeem, maar uiteindelijk biedt het ons en onze klanten enorm veel inzicht in de af te dragen belasting. Veel bedrijven hebben vaak geen idee hoeveel kilo verpakkingsmaterialen ze afnemen en hoeveel belasting ze moeten doorberekenen. Met dit overzicht weten ze direct waar ze aan toe zijn en hoeven ze niet te investeren in hun eigen systeem”.

Hoe werkt het?
Het systeem is zeer eenvoudig en klantvriendelijk. Via de verpakkingenbelasting pagina, die te vinden is in de e-shop, kunnen klanten hun klantnummer en de gewenste periode van de opgave invullen. Binnen enkele dagen wordt het overzicht per e-mail verzonden.
Indien alle producten bij Paardekooper zijn afgenomen, wordt direct duidelijk of de afname meer dan 15.000 kilo betreft en de klant dus belastingplichtig is. Als dit het geval is, kan de opgave worden gebruikt bij de aangifte verpakkingenbelasting bij de Belastingdienst.

Conclusie: Paardekooper méér dan alleen verpakkingen!

Trefwoorden: Belasting, Disposables, Verpakking, Verpakkingen, Verpakkingenbelasting