PACOMBI GROEP NEEMT AANMERKELIJK BELANG IN VIETNAMESE THERMOFORMFABRIKANT

PACOMBI GROEP NEEMT AANMERKELIJK BELANG IN VIETNAMESE THERMOFORMFABRIKANT van Paardekooper

Door: Paardekooper  26-06-2008
Trefwoorden: Verpakkingen, Distributie, Producent

Om in te spelen op de schaalvergroting en de daaraan gekoppelde wens om zaken te doen met de “bron” heeft de Pacombi Groep, waarvan Paardekooper en Depa deel uit maken, een aanmerkelijk belang genomen in L.A. Pack.

Pacombi is met name actief in de distributie van verpakkingen en disposables in de meest brede zin van het woord.

L.A. Pack is in Vietnam de grootste producent van onder andere A-bakken. Dit product is bij de consument beter bekend als het witte frietbakje, frikadellenbakje of snackbakje. De onderneming is gevestigd in de omgeving Ho Chi Minh, het oude Saigon, en wordt bestuurd door een Vietnamese familie die geruime tijd in Nederland heeft gewoond. L.A. Pack beschikt over uitgebreide productiemogelijkheden en aanzienlijke op- en overslagfaciliteiten.

Zowel Paardekooper als Depa kopen al lange tijd een deel van hun assortiment in het Verre Oosten. Echter, de ervaring leert dat cultuurverschillen nogal eens een remmende werking kunnen hebben op de ontwikkeling van de handelsrelaties. De samenwerking met een partner die zowel de Nederlandse als de Vietnamese cultuur kent, vormt een goede basis voor de bedrijfsactiviteiten van Pacombi in het Verre Oosten.

Pacombi en L.A. Pack verwachten hiermee hun concurrentiepositie aanzienlijk te verbeteren en uiteindelijk de klant te laten profiteren van dit voordeel. De financiële voordelen van het betrekken bij de producent in het Verre Oosten worden immers gekoppeld aan de voordelen van de hoge servicegraad van een lokale distributeur.

Trefwoorden: Aanmerkelijk Belang, A-bakken, Depa, Disposables, Distributie, Frietbakje, Frikadellenbakje, Producent, Snackbakje, Thermoformfabrikant, Verpakkingen, Vietnam,