coaching

Door: Koppiekat  02-06-2011
Trefwoorden: Persoonlijke Ontwikkeling, Personal Coaching, Organisatie Advies

KoppieKat

Katja Oranje ADD / ADHD Coach

Langzamerhand groeit het bewustzijn rond ADD en ADHD.

Psycho-educatie van de gehele bevolking komt langzaam op gang. De wetenschap zegt nu dat 5 tot 8% van de Nederlandse bevolking in meer of mindere mate aan deze aandoening leidt.

Het besef dat het gaat om een gedragsvariant veroorzaakt door een bio-neurologische aandoening groeit.

Katja Oranje is eigenaresse van KoppieKat coaching. Zij begeleidt al vele jaren mensen van alle leeftijden met ADHD. Ooit begonnen als docent heeft ze zich gespecialiseerd in coaching én ADHD. In 2007 is KoppieKat definitief opgericht.

Katja begeleidt kinderen en volwassenen met een diagnose ADD of ADHD. Mensen van alle leeftijden die te maken hebben met (on-)overkomelijke en alledaagse problemen en daar met hulp van een coach verlichting in kunnen krijgen. Problemen met het omgaan met ADHD. Medicatiebegeleiding en praktische zaken zoals het bijhouden van een boekhouding, georganiseerd boodschappen doen, het op tijd voldoen van rekeningen en het aangaan en onderhouden van allerlei relaties, zoals gezin- en werkrelaties.

Wie zonder onderscheid mensen met ADHD opvoedt of begeleidt loopt de kans dat zij passief gemaakte volwassenen worden, die geleerd hebben zich op te offeren voor een ideaal, te gehoorzamen zonder vragen te stellen, geen gevoelens te tonen, pijn te verdragen zonder klacht, zo nodig een andere kant op te kijken en zich nergens mee te bemoeien. Maar wie ze hun gang laat gaan en geen grenzen stelt ziet ook niets positiefs.

Het vinden van een goed evenwicht, kijkend naar alle eisen gesteld door ADHD en de maatschappij, is de grote opgave. KoppieKat coaching helpt.

De geboden trajecten met coaching zijn gericht op alle leeftijden.

Kinderen, jongeren, jongvolwassenen en volwassenen. De trajecten zijn erop gericht dat de omgeving een rol speelt in het begeleidingsproces. Zo kunnen gezinnen, scholen, andere hulpverleners en zelfs werkgevers of werknemers worden betrokken in het traject. Ook kunnen zij de aanvragers zijn.

Door seminars en workshops kunnen scholen (docenten en leeftijdsgenoten) en werkgevers (leidinggevenden en collega's) zich kennis eigen maken en begrip vormen waardoor de mens met ADD/ADHD een fijner en beter geaccepteerd bestaan zal hebben.

KoppieKat komt bij je thuis, op school of op je werk. Daar waar je coaching nodig hebt.

Je kunt aankloppen voor een zogenaamd Persoonsgebonden Budget of PGB. Hieruit kunnen diensten van KoppieKat worden betaald. Daarnaast kan zonder diagnose of op eigen financiële kracht zorgtijd worden ingekocht.

Katja Oranje beantwoord al je vragen over KoppieKat. Voel je vrij om contact op te nemen.

KoppieKat

ADD/ADHD Coach

IB’er PO

AB’er PO+VO

Freelance trainer

Julianastraat 39

3255BG Oude-Tonge

0187-841516

06-28830519

MSN: koppiekat@gmail.com

Mail: info@koppiekat.com

Trefwoorden: Adhd, Organisatie Advies, Personal Coaching, Persoonlijke Ontwikkeling, Persoonsgebonden Budget, Project Management

Andere producten en diensten van Koppiekat

ADD ADHD Coaching van Koppiekat thumbnail
28-07-2010

ADD ADHD Coaching

Wie zonder onderscheid mensen met ADHD opvoedt of begeleidt loopt de kans dat zij passief gemaakte volwassenen worden, die geleerd hebben zich op te offeren voor een ideaal, te gehoorzamen zonder vragen te stellen, geen gevoelens te tonen, pijn te verdragen zonder klacht, zo nodig een andere kant op te kijken en zich nergens mee te bemoeien. Maar wie ze hun gang laat gaan en geen grenzen stelt ziet ook niets positiefs. Het vinden van een goed evenwicht, kijkend naar alle eisen