ManualMaster als document- en kwaliteitsbeheersysteem in het onderwijs

Door: ManualMaster  05-01-2009
Trefwoorden: Onderwijs, Kwaliteit, Documentbeheer

Als softwarepakket is ManualMaster niet alleen norm onafhankelijk maar zeker ook branche onafhankelijk. U komt ManualMaster dan ook tegen in uiteenlopende segmenten. ManualMaster past zich namelijk aan de organisatie aan, en niet andersom. Dit was ook voor de Gereformeerde Hogeschool in Zwolle één van de redenen om te kiezen voor ManualMaster in combinatie met ManualMaster WebForms.

De Gereformeerde Hogeschool is een groeiend opleidingsinstituut dat hoogwaardige kwaliteit biedt (Eerste plaats Keuzegids Hoger Onderwijs 2009 in de categorie kleine instellingen). De Gereformeerde Hogeschool biedt zeven opleidingen: Pabo, HBO-V, SPH, MW&D, GPW, GL bachelor en GL master. Op de GH lopen zo'n vijftienhonderd studenten rond. De Gereformeerde Hogeschool is dus een van de kleinere scholen, maar dat heeft zo zijn voordelen. De persoonlijke betrokkenheid tussen studenten onderling en tussen studenten en docenten is groot. Aan de Gereformeerde Hogeschool zijn drie lectoraten verbonden. Tevens biedt de Gereformeerde Hogeschool dienstverlening aan instellingen en organisaties op het terrein van educatie, zorg en welzijn.

De groei van de school maakt een goede beheersing van de documenten en het duidelijk in kaart brengen van alle processen noodzakelijk. Met behulp van ManualMaster is de Gereformeerde Hogeschool in staat om haar documentatie structureel te beheren en overzichtelijk te presenteren aan de organisatie. Hiernaast gaat de Gereformeerde Hogeschool ManualMaster WebForms inzetten voor een efficiëntere afhandeling van digitale formulieren.

Trefwoorden: Documentbeheer, Kwaliteit, Manualmaster, Onderwijs, Vms,