Hong Kong International Airport wederom beste luchthaven ter wereld

Hong Kong International Airport wederom beste luchthaven ter wereld van Burosix Communications

Door: Burosix Communications  29-07-2008
Trefwoorden: Luchthaven, Hongkong, Metropool

Voor de zevende keer in tien jaar kiezen reizigers de internationale luchthaven van Hongkong als beste luchthaven ter wereld. Dat blijkt uit het rapport dat Skytrax, een onafhankelijk onderzoeksbureau gespecialiseerd in luchtvaart, eerder deze maand naar aanleiding van hun jaarlijkse World Airport Survey publiceerde. Volgens Edward Plaisted, CEO van Skytrax, dankt de luchthaven de titel World’s Best Airport 2008 vooral aan het feit dat ze haar hoge kwaliteitsstandaarden weet te waarborgen.

In een periode van tien maanden, van augustus 2007 tot mei 2008, werden wereldwijd 190 luchthavens op 40 categorieën beoordeeld. Ruim 8.2 miljoen respondenten keken kritisch naar de hygiëne van de luchthaven, de efficiëntie en beleefdheid van het grondpersoneel en de toegankelijkheid van de luchthaven. Maar ook de mogelijkheden om te winkelen, internetservice, loopafstanden, wachttijden bij de immigratiedienst en doorstroom bij de beveiliging, werden onder de loep genomen.

Stanley Hui Hong, CEO van Hong Kong International Airport, noemt het ‘een groot compliment om herhaaldelijk door de reizigers verkozen te worden tot beste luchthaven’ en draagt de eer op aan alle betrokken partijen op de luchthaven, een totale organisatie van 60.000 mensen.

Over Hong Kong International Airport
De volledige naam van de moderne luchthaven is Hong Kong Chek Lap Kok International Airport, genaamd naar het kunstmatige eiland dat speciaal voor de luchthaven is gerealiseerd. De luchthaven ligt vlak voor de kust van Lantau Island, het grootste eiland van Hongkong. De snelste directe verbinding met het centrum van de stad is de Airport Express Line (AEL). Elke twaalf minuten vertrekt deze sneltrein van de luchthaven en brengt je in slechts 24 minuten naar Central.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor vragen over dit bericht:

BuroSix Communications
Tamara van der Klift
T: 0182 - 39 44 55
E: [email protected]
Trefwoorden: Hongkong, Luchthaven, Metropool, Skytrax, Wereldstad,

Contact Burosix Communications

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share