Kust van Oregon behoort tot top10 van ‘visit before you die’-plaatsen in de Verenigde Staten

Kust van Oregon behoort tot top10 van ‘visit before you die’-plaatsen in de Verenigde Staten van Burosix Communications

Door: Burosix Communications  28-07-2008
Trefwoorden: Kust, Oregon

Andrew Harper, autoriteit in de Verenigde Staten op het gebied van luxueuze reizen, heeft een top 10 ‘visit before you die’ plaatsen in de Verenigde Staten samengesteld. In de top10 staan behalve de kust van Oregon uiteenlopende Amerikaanse locaties: van kapel tot vallei en van museum tot natuurpark. Harper noemt de kustlijn van Oregon ‘excellent’.

‘Alle plaatsen hebben eenzelfde gevoel van rust en ontspanning,’ legt Harper uit. ‘De kustlijn van Oregon is geen standaard kustlijn, maar opvallend door haar afwisselende natuur: duinen, kliffen en zelfs regenwouden. De kustweg Highway 101 behoort tot de aantrekkelijkste wegen van Oregon. Je passeert vuurtorens, steile kliffen, brede zandstranden en spouting horns, gaten in de rotsen waardoor zeewater met bulderend geweld tot wel twintig meter omhoog spuit.’ Harper benadrukt dat er geen grote havensteden zijn, omdat er geen diepe havengebieden zijn aangelegd. ‘Er zijn alleen pittoreske visserdorpjes als Depoe Bay, een lint van felgekleurde huizen met uitzicht op de oceaan. De gehele kust is bovendien openbaar gebied -dit in tegenstelling tot de kust van Californië waar veel stranden privé-terrein zijn-: ideaal voor picknicks in een avontuurlijke omgeving dus.’ Het boetiekhotel dat Harper aanraadt is The Stephanie Inn bij Cannon Beach.

Harper is onder meer bekend van Andrew Harper’s Hideaway Report, waarin hij luxe en bijzondere locaties bespreekt. Hij biedt daarnaast diverse reisservices aan, waarbij hij zich richt op vermogende en rijke reizigers, zoals corporate presidents en CEO’s.

Voor meer informatie over de top10 van Andrew Harper: klik hier.

Over Oregon
Voor natuurliefhebbers, cultuursnuivers en avontuurzoekers: Oregon is voor elk type reiziger een aantrekkelijke bestemming. Niet alleen vanwege het klimaat, maar ook wat betreft het afwisselende landschap: een indrukwekkende kustlijn, rotsachtige bergen waar je het hele jaar kan skiën, mooie heuvellandschappen en zelfs een woestijngebied. In anderhalf uur reis je van de besneeuwde bergen naar een droog woestijnlandschap. Het land is op te delen in zeven regio’s, met ieder haar eigen gezicht: de bruisende stad Portland, Mount Hood & Columbia River Gorge, het wijngebied Williamette Valley, Zuid- en Oost-Oregon, Centraal Oregon en de prachtige kustlijn. Oregon is geheel taxfree en sinds 30 maart 2008 rechtstreeks te bereiken: KLM/Northwest Airlines vliegt van Amsterdam naar Portland. Voor meer informatie: www.traveloregon.com

###

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Voor meer informatie over dit bericht
BuroSix Communications
Amber Moed
Tel: 0182 – 39 44 55
Email: [email protected]

Trefwoorden: Kust, Oregon

Contact Burosix Communications

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share