Olympische sferen in Hongkong

Olympische sferen in Hongkong van Burosix Communications

Door: Burosix Communications  29-07-2008
Trefwoorden: Paardensport, Olympische Spelen, Hongkong

In 2008 is Hongkong dé stad van de Olympische en Paralympische Ruiterspelen. Met een speciaal ontworpen ‘Olympic Piazza’ voor het Hong Kong Cultural Center, verschillende optredens en een live verslag van de Olympische Spelen op het grootste plasmascherm ter wereld, is de stad van 25 juli t/m 24 augustus volledig gehuld in Olympische sferen. Volgens het Hong Kong Tourism Board ‘sluiten de kunst en de gedrevenheid van het hippische evenement naadloos aan op levendige cultuur van Hongkong, de stad waar Oost en West elkaar ontmoeten.’

Op de Olympic Piazza in de populaire wijk Tsim Sha Tsui op Kowloon kunnen bezoekers van de stad via stands, tentoonstellingen en internetpilaren allerlei informatie over de Olympische Spelen van 2008 vergaren. Ook zijn de Spelen hier live te volgen via de vele televisieschermen die speciaal voor dit evenement op de Piazza geplaatst zijn. Daarnaast wordt de gevel van het Hong Kong Cultural Center in deze periode omgetoverd tot een projectiescherm van 22m2. De vijf Olympische ringen op de gevel van het aangrenzende Hong Kong Museum of Art vormen aan de waterkant een indrukwekkend kunstobject van 15 bij 35 meter, dat ’s avonds van 18.00 uur tot middernacht Victoria Harbour kleurrijk verlicht. Met de Olympische fakkel, Olympische mascottes en een medaillepodium ter decoratie waant de bezoeker zich op de Piazza in een waar Olympisch stadion. Bezoekers kunnen deze periode bovendien elke zaterdag- en zondagmiddag genieten van kleurrijke parades waarin studenten de levendigheid en de tradities van de Chinese cultuur uitdragen. Met levensgrote paardenbeelden tot slot benadrukt het Hong Kong Tourism Board dat Hongkong de gaststad voor de Olympische Ruiterspelen is.

Hongkong is in juli 2005 geselecteerd om de hippische evenementen voor zowel de Olympische- als de Paralympische Spelen van 2008 te hosten. De stad staat bekend om de goede faciliteiten en medische service voor paarden en heeft bovendien veel ervaring met het organiseren van paardensportwedstrijden. De twee disciplines dressuur en springen vinden plaats in Sha Tin, de arena van het sportinstituut van Hongkong, met een capaciteit voor 19.000 bezoekers. De discipline cross country vindt plaats op de Hong Kong Golf Club en de aangrenzende Beas River Coutry Club in Fanling. De Hong Kong Jockey Club speelt in de voorbereidingen van dit wereldevenement een belangrijke rol. Voor de paardensportliefhebbers en ruiters wordt het evenement een soort Spelen op zich, aangezien Hong Kong mijlenver van Beijing verwijderd ligt.

Voor meer informatie: www.discoverhongkong.com/equestrian2008/

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor vragen over dit bericht:

BuroSix Communications
Tamara van der Klift
T. 0182-394455
E: [email protected]

Trefwoorden: Hongkong, Olympische Spelen, Paardensport

Contact Burosix Communications

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share