Marktleider BIS viert 25 jaar jubileum

Marktleider BIS viert 25 jaar jubileum van Bis

Door: Bis  23-09-2008
Trefwoorden: Onderhoud, Audiovisual, Inrichting

Ridderkerk, 23 september 2008 – Op 12 september 1983 wordt BIS opgericht met als belangrijkste doel de zakelijke en institutionele markten te voorzien van slimme presentatiemogelijkheden. Nu, 25 jaar later, is die doelstelling nog steeds één van de drijfveren van onze activiteiten. Begonnen met de verkoop van software om uiterst ingewikkelde grafieken te presenteren, is BIS in 25 jaar uitgegroeid tot wat het nu is: de Benelux marktleider op het gebied van advies, inrichting en onderhoud van presentatie, informatie en communicatieruimtes. Niet in het minst dankzij de pragmatische werkwijze van onze gespecialiseerde medewerkers en de collegiale cultuur.

Behaalde mijlpalen
BIS mag de pionier genoemd worden die digitaal presenteren niet alleen in de tachtiger jaren heeft geïntroduceerd in Nederland, maar ook steeds een bepalende rol heeft gespeeld bij het vormgeven aan de evolutie in de Nederlandse markt van deze vorm van presenteren. Zo maakte BIS al in het begin van zijn bestaan naam door zwart/wit LCD panelen op de markt te brengen, waarmee in combinatie met een overhead projector computerbeelden op groot formaat konden worden weergegeven (de voorloper van de huidige data/videoprojector). Later volgden nog een aantal opzienbarende introducties zoals die van het passief kleuren LCD paneel en de eerste kleuren data/videoprojector. Al deze – en andere - stappen hebben er, gecombineerd met visie, innovatie en hard werken, toe geleid dat BIS in 1994 de marktleiderspositie veroverde. Een positie die BIS doorgaans wist te handhaven.

Strategische koerswijziging
Ook na 1994 is BIS toonaangevend op de audiovisuele markt. De introductie van het interactieve whiteboard en het plasma flatpanel display zijn daar voorbeelden van; evenals de overname van een toonaangevende AV system integrator (2002) en een Event Rental specialist (2005). Eind 2004 kocht de huidige eigenaar en directeur Dhr. Teus Dekker het bedrijf en onder zijn leiding is een strategische koerswijziging gerealiseerd, waardoor de focus van de activiteiten kwam te liggen op het aanbieden van een totaalpakket aan AV & ICT solutions én services. Van interieurarchitectuur tot installatie en van elektrotechniek tot gebruikerstrainingen. Zelf zegt Dekker over deze stap: “Ik kocht BIS in een roerige tijd. Er was niet veel consensus over de richting waarin het bedrijf ontwikkeld moest worden. Zelf was ik overtuigd van de noodzaak om ons veel meer te richten op solutions en services dan op losse producten. Dit bleek inderdaad de juiste strategie te zijn.”

Totaalinrichting met een totaaloplossing
Deze focus van Teus Dekker en zijn team heeft ertoe geleid dat BIS in de jaren na 2004 sterk is gegroeid en op dit moment 210 mensen in dienst heeft, die zich – verspreid over vijf strategisch gelegen vestigingen – elke dag opnieuw inzetten om de beste oplossingen en services voor onze opdrachtgevers te realiseren. Mede dankzij deze 210 specialisten leveren wij wat wij beloven: totaalinrichting met een totaaloplossing!


Jubileumjaar in teken goede doelen
Bij een jubileum, zoals het 25-jarig jubileum van BIS, worden vaak cadeaus uitgedeeld. Hoewel wij de relatie met onze opdrachtgevers zeer waarderen, heeft BIS ervoor gekozen om niet hen specifiek in het zonnetje te zetten, maar om in dit jubileumjaar een aantal goede doelen te ondersteunen.

Meer informatie
Voor meer informatie over het 25-jarig bestaan van BIS belt u met Erwin Hout, Marketing Directeur: 0180-486777 of mailt u naar [email protected] Meer informatie over BIS en zijn AV & ICT oplossingen en services vindt u op de website www.bis.nl

Over BIS
BIS, de grootste voor presentatie, informatie en communicatieruimtes, is sinds 1983 actief op de audiovisuele markt en adviseert, realiseert, installeert én onderhoudt Audiovisuele & ICT solutions, conference systemen en digital signage oplossingen in de zakelijke en institutionele markten. BIS brengt tevens een portfolio geselecteerde kwaliteitsproducten op de markt én heeft een naam hoog te houden op het gebied van zakelijke evenementen en audiovisuele producties. Voor meerdere van zijn doelmarkten heeft BIS gespecialiseerde teams samengesteld; bestaande uit adviseurs, engineers en technici. Deze teams richten zich exclusief op organisaties uit die betreffende doelmarkt (zoals educatie, gezondheidszorg, overheden, offshore, hospitality en worship). BIS heeft vijf strategisch gelegen vestigingen in de Benelux en circa 210 mensen in dienst

-----------------------------------
Noot voor de redactie:

Wilt u meer informatie, zoals high-res fotomateriaal, over BIS en onze mogelijkheden? Neemt u gerust contact op met onze Marketing Directeur, Erwin Hout. E-mail naar [email protected] of bel 0180 – 486777. Ook als u een interviewafspraak wilt maken of een uitgebreid(er) artikel wilt schrijven, dan kunt u dit via Erwin Hout aanvragen.

Trefwoorden: 25-jarig Bestaan, Audiovisual, Beamer, Inrichting, Onderhoud, Presenteren,