A60 brandwand met succes getest

A60 brandwand met succes getest van InterDam

Door: InterDam  26-09-2007
Trefwoorden: A60 Brandwand, A60 Firewall, Blast Resistant Walls,

A60 brand wand met succes getest
InterDam Merford heeft het nieuw ontwikkelde wandsysteem - het IDM ProPanel - met succes getest bij BRE test instituut in Watford (Engeland). De test is uitgevoerd overeenkomstig de A60 brandcurve volgens richtlijn IMO Resolution A.754 (18) 1993 en heeft plaatsgevonden in het bijzijn van Lloyds Register. InterDam Merford beschikt nu over het type approval van Lloyds Register voor een A60 buitenwand systeem.

InterDam Merford BV
InterDam Merford BV richt zich voornamelijk op de markt voor brand- en explosie bestendige wandsystemen en deuren voor zowel de offshore als industrie. Het bedrijf beschikt over een zeer brede kennis en ervaring in deze bedrijfstakken. InterDam Merford is tot stand gekomen als een samenwerkingsverband tussen InterDam Holding uit Zwijndrecht en Merford BV uit Gorinchem. Merford BV heeft haar bestaansrecht bewezen in de markt voor geluidsisolatie en geluidsreductie en speciale deurconstructies.
Om beter in te kunnen spelen op de specialistische vragen en uitdagingen vanuit de industrie, is de specifieke kennis over brand- en explosie bestendige constructies en het daarbij behorende productenpakket ondergebracht bij InterDam Merford.

InterDam Merford specialiseert zich ook in explosie ontlastende luiken en wanden.
Explosie ontlastende wanden worden veelal bevestigd met breekbouten. Een breekbout is een bevestiging, die bij een bepaalde belasting losbreekt. Een betrouwbaarder bevestiging van dit soort wanden is die welke bezwijkt op buiging, dus bij het bereiken van de vloeigrens. IDM heeft beide bevestigingmethoden in haar programma.

Toekomst
Deze eerste succesvolle test is een aanzet voor het testen van een complete range van een nieuwe generatie wandsystemen en deuren. Hierbij zal de laatste stand van de techniek worden gespiegeld aan de nieuwste regelgeving op het gebied van brandwerendheid, explosiebestendigheid en montage- en bedieningsgemak.
Voor de daadwerkelijke toepassing van producten in projekten heeft InterDam Merford een team van ervaren ingenieurs en projektleiders beschikbaar.

In geval van vragen kunt u altijd contact met ons opnemen, wij informeren u graag over onze mogelijkheden.

Trefwoorden: A60 Brandwand, A60 Firewall, Blast Resistant Walls, Breekbout, Explosie Luik, Explosie Ontlastende Luiken, Explosie Ontlastende Wanden, Explosie Ontlasting, Explosie Wand, Explosiebestendige Wanden, Explosion Resistant Walls, Idm Propanel, Interdam, Jetfire Walls,