Nieuwe Generatie FEIN MultiMaster

Nieuwe Generatie FEIN MultiMaster van Rotterdams Handelshuis

Door: Rotterdams Handelshuis  02-02-2007
Trefwoorden: Fein Multimaster

Nieuwe Generatie FEIN MultiMaster

FMM 250 = MultiMaster „Start“ zonder Quick IN
FMM 250 Q = MultiMaster „Select“ of „TOP“ en de „ MultiMaster TOP Extra“

Vervangt de Huidige MultiMaster Familie Model MSx 636 II / MSxe 636 II
Dokumentatie: zie www.rhh.nl/pdf/MultiMaster 2007.pdf


Produkt “Het universele systeem voor (de)montage en renovatie“
De huidige MultiMaster serie wordt door een nieuwe generatie vervangen. De nieuwe MultiMaster heeft vele verbeteringen welke het renovatiesysteem zijn tijd weer ver vooruit zet.

Geen andere aanbieder komt in de buurt van de FEIN MultiMaster en kan zich meten aan het bedieningscomfort de kwaliteit en het omvangrijke verder uitgebouwde toebehorenpakket.

De bekendheid van FEIN als innovatieve onderneming heeft meer dan 30 jaar ervaring met oscillerende elektrisch handgereedschap en dit zal met de nieuwe generatie wederom bevestigd worden.

De nieuwe generatie MultiMaster laat een modern progressieve Design zien. Het gebied rondom de schakelaar heeft nu een Softgrip Zone“. Dit is een zacht gummie materiaal.

Alle MultiMaster van de nieuwe generatie –zelfs het start model –zijn voorzien van een makkelijk benaderbare elektronische toerentalregelaar met verbetert constant toerental bij belasting. Het motorvermogen is van 180 Watt naar 250 Watt verhoogd.

Hoger vermogen en een beter constant toerental bij belasting zorgt ervoor dat bij alle toepassingen de gebruiker 25-30% sneller zijn werk klaar heeft. De positionering in de markt van de nieuwe MultiMaster t.o.v. van de FEIN SuperCut machine blijft ondanks zijn hoger vermogen onveranderd. Beide machines zijn nu parallel voorzien van een hoger vermogen omdat ook de nieuwste FSC 2.0 een 25-30% hoger vermogen heeft gekregen t.o.v. van zijn voorganger de FSN 400 E.

De nieuwe MM-Generatie wordt aan de onderzijde van het tandwielhuis met 2 parallelle boringen voorzien met het doel hier nieuwe toebehoren stabiel te kunnen bevestigen. Deze beslissing zorgt ervoor dat de toekomstige toebehoren en de gebruiksmogelijkheden aanzienlijk worden verhoogd.

De levensduur van de gekozen materialen zoals een metalen tandwielhuis met daarbij de hoge kwaliteitskeuze van de verdere materialen doen geen afbreuk aan het hoge kwaliteitsbeeld van FEIN en zijn geschikt voor professioneel gebruik. Zoals ook bij de voorganger MSx 636/MSxe 636 II

Bij de MultiMaster „START“ Versie worden alle toebehoren zoals ook voorheen met een schroef bevestigd. De aan de machinezijde 8-Ster opname zorgt voor een grotere en zekere draaimoment overdracht.

Ook bij hogere belasting is het ongewenst gaan loszitten van de verbinding uitgesloten!

De hoogwaardige MultiMaster Modellen „SELECT“ en „TOP“ alsook
„TOP EXTRA“ zullen worden voorzien van een geniaal snel te bedienen Quick IN System waarbij men geen gereedschap meer nodig heeft om de toebehoren te wisselen.

Het Quick In Systeem is bekend van de FEIN haakse slijpers Bij geopende snelspansysteem kan men de toebehoren zonder draaien uitnemen en plaatsen.

Daarmee is nu het wisselen van toebehoren (zonder sleutel) in echt 5-10 seconden mogelijk gemaakt.

Dit systeem zal iedere huidige MultiMaster gebruiker imponeren Het snelspansysteem maakt een gemakkelijkere plaatsing van de toebehoren mogelijk en onderstreept daarmee het universele systeem voor (de)montage en renovatie

De prijs/vermogensverhouding wordt door de nieuwe generatie enorm verbeterd.

Al direct bij het „START“ model heeft een elektronische toerentalregelaar een versterkte 250 Watt motor en een verbeterd toebehoren pakket met universeel E-Cut zaagblad.

Bij de hoogwaardige varianten „SELECT en „TOP“ en de „TOP EXTRA“ is de machine voorzien van het Quick IN systeem en bij de TOP wordt deze tevens bovenop nog voorzien van het hoogwaardige en duurdere profielslijpset voorzien. ( zoals Mini-Cut & Diamantslijpset).

Al sinds 2005 heeft FEIN alle toebehoren op het nieuwe 8-Ster omgezet. De nieuwe toebehoren zijn te gebruiken op de bestaande MultiMaster Modellen.

De Ster-opname is een FEIN Patent en is beschermd!

Mogelijkheden: Slijpen, profielslijpen en raspen

 • Polijsten
 • Zagen
 • Schaven
 • Snijden
 • Vijlen en (messen) scherpen

Highlights Modern Design

 • Softgrip-Zone voor betere hanteerbaarheid
 • Elektronische toerentalregelaar voor alle modellen
 • Sterkere 250 Watt Motor met 25-30% meer verwerkingssnelheid
 • Mechanische bevestigingspunten voor meer toepassingsmogelijkheden Ster-opname voor betere draaimoment overdracht
 • Professionelle FEIN-kwaliteit
 • Geniaal eenvoudig en snel Quick In Systeem voor MultiMaster Select, MultiMaster TOP
 • Verbeterde prijs/vermogen verhouding
 • Verder uitbouw toebehorenprogramma.

FEIN Meerwaarde Uitstekende toepassingsmogelijkheden
Omvattend FEIN ervaring Know-How
Omvangrijk beschermd en kwalitatief hoogwaardige toebehorenprogramma.

Technische Infomatie
Nieuw Toebehoren

1.) Het bewezen universeel E-Cut zaagblad is nu ook leverbaar in een bredere versie 44 mm. Voor klanten welke dit nieuwe zaagblad voor de MSx 636 II en de MSxe 636 II willen gebruiken is een tussenring te adviseren bestelnummer:30109189010

2.) Met het nieuwe HSS-zaagblad met houtvertanding 100 mm diameter en 66 tanden wordt de FEIN MultiMaster een oscillerende „Mini-cirkelzaag“
Dit is ideaal voor lange zuivere zaagsnedes in hardhouten andere materialen ook kan er een nieuwe diepteaanslag gemonteerd worden voor dit zaagblad..

Gebruiksmogelijkheden:
Precies uitzagen van parket
Attentie: Het HSS zaagblad tijdens gebruik niet aangeraken ivm ongevalgevaar De beschermkap (180 Graden) niet verwijderen. Middelste toerental kiezen.

3.) De nieuwe diepteaanslag past op alle E-Cut zaagbladen en het HSS-zaagblad met houtvertanding. Ook te gebruiken op het 80 mm HSS-zaagblad. Het gebruik van deze nieuwe diepteaanslag is alleen op de nieuwe MultiMaster generatie mogelijk.

4.) Het bestaande Mini-Cut & Diamant Scherpset wordt verder uitgebouwd door een hartmetalen veilen-set. Met deze vijlenset is het uitvijlen van een van te voren gezaagde uitsparing mogelijk. De HM vijlenset is geschikt voor hout, kunststof en metaal – De nieuwe naam van deze complete set is : „Mini Cut & veilen-set“

5.) Tafel boorstandaard machine houder
Is uitgevoerd in aluminium. Maakt het mogelijk om de FEIN MultiMaster in alle gewenste graden en posities te positioneren op de werktafel, in de bankschroef.

Het voorste deel van de gereedschaphouder is zo uitgevoerd dat deze ook gemonteerd kan worden in elke standaard boorstandaard met een 32 mm spandiameter .e.e.a. is alleen mogelijk voor de nieuwe generatie MultiMaster

Leveringomvang MultiMaster „Start“
1 FEIN MultiMaster FMM 250 met elektronisch toerental zonder Quick IN
1 Spanschroef, sleutel
1 Slijpplateau zonder stofgaten
5 vellen schuurpapier ieder korrel 60,80,120,180
1 Universeel E-Cut-zaagblad 29 mm
1 Spatel star

MultiMaster „Select“
1 FEIN MultiMaster FMM 250 Q met elektronisch regelaar en Quick IN
1 Slijpplateau zonder stofgaten
5 vellen schuurpapier ieder korrel 60,80,120,180
1 Universeel E-Cut-zaagblad 29 mm
1 Spatel star
1 Hartmetalen segment zaagblad
1 HSS-segment zaagblad

MultiMaster „TOP“
1 FEIN MultiMaster FMM 250 Q met elektronisch regelaar en Quick IN
1 Slijpplateau zonder stofgaten
5 vellen schuurpapier ieder korrel 60,80,120,180
1 Universeel E-Cut-zaagblad 29 mm
1 Spatel star
1 Hartmetalen sigmentzaagblad
1 HSS-segmentzaagblad
1 Steunschijf met afzuiggaten
5 vellen schuurpapier ieder korrel 60,80,120,180
1 Stofafzuigings set
1 Hartmetalen rasp met afzuiggaten
1 Profiel-slijpset

MultiMaster „TOP EXTRA“
Uitgerust zoals de Top met als extra
1 Stofzuiger FEIN Dustex II

Trefwoorden: Fein Multimaster