Uitreiking Nationaal Symbool voor Positieve Sportbeleving bij BVV Barendrecht

Door: Svelar Vitaal  14-04-2012
Trefwoorden: Ondernemers

    

BARENDRECHT – Stephanie ter Borg, wethouder van onder meer Sport bij de gemeente Barendrecht, neemt zaterdag 21 april het eerste Nationaal Symbool voor Positieve Sportbeleving in ontvangst. Het symbool vestigt de aandacht op het stimuleren van positiviteit, respect en sportiviteit op en rond de sportvelden, in de overtuiging dat deze aanpak ook de prestaties van sportteams en individuele sporters ten goede komt.

Behalve Fransen krijgen ook Bernard Fransen (voorzitter Amateurvoetbal KNVB), René de Beer (directievoorzitter Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde) en Martin Seltenrijch (voorzitter BVV Barendrecht) het eerste Nationaal Symbool voor Positieve Sportbeleving uitgereikt. De uitreiking valt samen met de start van de Nationale Sportweek, die loopt tot en met 28 april.

De lancering van het Nationaal Symbool is een initiatief van de Stichting Positieve Sportbeleving (Stiposport). Deze recent opgerichte stichting is een initiatief van Ruud de Smit, die zelf als sportvader, leider en professioneel coach een programma ontwikkelde dat een nieuwe benadering kent op het stimuleren van sportiviteit. “Juist in een tijd waarin agressie en geweld op sportvelden steeds vaker voorkomt, is aandacht voor positieve sportbeleving noodzakelijk. Stiposport is ervan overtuigd dat het aanpakken van excessen vooral effectief is als dat bij de bron plaatsvindt. Hoewel het achteraf straffen van betrokkenen soms noodzakelijk is, valt er vooral bij het coachen, begeleiden en stimuleren van sporters en sportteams een forse winst te behalen in sportief succes. Juist investeren in wat goed gaat en wat sporters goed doen, stimuleert het vertrouwen en faciliteert de ontwikkeling van ieders talenten”, vindt De Smit.

Het Nationaal Symbool bekrachtigt de doelstellingen van Stiposport en wordt op zaterdag 21 april 2012 uitgereikt aan een aantal mensen die dagelijks te maken hebben met sport op talrijke niveaus en die zich nauw verbonden voelen met de uitgangspunten van Stiposport. De uitreiking vindt plaats op sportpark De Bongerd, de thuisbasis van voetbalvereniging BVV Barendrecht dat met meer dan 2.100 leden één van de grootste sportverenigingen van Nederland is.

_____

Meer informatie

Voor meer informatie of het maken van interviewafspraken over het programma of de doelstellingen van Stiposport kunt u contact opnemen met:

Ruud de Smit

Oprichter Stiposport

W       :

E        :

T        : 06 – 26 102 601

Trefwoorden: Ondernemers