Aantrekkelijk woonconcept in Lelystad

Door: Brainwork Communicatie  11-10-2007
Trefwoorden: Woonconcept, Golf & Countryclub, Symposium Wonen,

‘Het symposium Wonen met toekomst gaat over ontwikkelingen in woningbouw, het succes van vergelijkbare woonconcepten in de Verenigde Staten en de vertaling hiervan in Nederland’, licht directeur ABC Vastgoed Marcel Loosen toe. ‘Jop Fackeldey, wethouder in Lelystad, zal ingaan op de overwegingen van de gemeente, om een dergelijk planconcept te omarmen. Alex Sievers van onderzoeksbureau INBO en een deskundige uit de Verenigde Staten geven hun visie op deze ontwikkelingen vanuit demografisch perspectief en behoeftetrends. Ten slotte is er gelegenheid tot discussie met het sprekerspanel. Wat is de betekenis van een golf & countryclub, wat is het geheim van het succes in de Verenigde Staten, waar staat Nederland nu en welke stappen moeten er nog worden genomen?’

Keuzepalet
In Golf & Countryclub Buitenhof aan de Oostrand van Lelystad worden betaalbare villa’s gerealiseerd in een parkachtige omgeving. Het park voorziet in een uitgebreid palet aan voorzieningen op het gebied van service, comfort, ontspanning, recreatie en gezondheid. Een klusjesman, sleutelservice, tuinman, kapper aan huis, maaltijdenservice, schoonheidsspecialiste, sportbegeleiding, fysiotherapie of zorg aan huis. De keuze is legio.

Geen standaardwijk
‘Buitenhof is geen alledaagse nieuwbouwwijk’, geeft Marcel Loosen aan. ‘In meerdere opzichten wijkt dit woonconcept af van de standaard bouwopgave in Nederland. Geen rijen woningen, maar landschappelijk gesitueerde betaalbare villa’s. Ook de architectuur biedt volop variatie waarbij tegelijkertijd een samenhang behouden blijft. Daarnaast, en dat maakt Buitenhof uniek, zijn er talloze voorzieningen die het leven veraangenamen. Het park is ideaal voor een uiteenlopende groep mensen die bewust kiezen voor de aanwezige voorzieningen. Of dat nu te maken heeft met de sport- en recreatievoorzieningen, de gemaksdiensten of het aanbod op het gebied van zorg.’ Het planconcept dient als kapstok voor de concrete, nog nergens in Nederland gerealiseerde invulling van maatschappelijke thema’s.

Symposium
Het symposium vindt plaats op 29 oktober van 13.00 tot 15.30 uur in het Agora Theater in Lelystad. Aanmelden kan via [email protected] of 026 352 33 34. Aansluitend is er vervoer naar de bouwplaats alwaar met een officiële handeling de eerste paal wordt geslagen.

Trefwoorden: Golf & Countryclub, Symposium Wonen, Woonconcept,