Agfa Graphics sleept tienjarig contract met News International Ltd in de wacht.

Door: Agfa Gevaert  05-04-2006
Trefwoorden: Samenwerking, Grafische Sector, Strategisch Partnership

Nieuw businessmodel levert 110 miljoen euro op.

Mortsel (België) - 4 april 2006 - Agfa Graphics maakte vandaag bekend dat het een strategische partnership voor tien jaar heeft ondertekend met News International Ltd. News International zal een volstrekt nieuw productiemodel invoeren, waarbij Agfa Graphics instaat voor het hele facilities management, van de ontvangst van de bestanden tot persklare drukplaten. De overeenkomst, met een waarde van 110 miljoen euro, omvat CtP-apparatuur, software voor de hele onderneming, digitale drukplaten voor de violette technologie, alsook ondersteuning, onderhoudsservice en technische dienstverlening voor The Times, The Sunday Times, The Sun en News of the World, 24 uur per dag en 7 dagen per week.

Met de implementatie zal begonnen worden in september van dit jaar in News International's nieuwe Eurocentral-drukkerij in Glasgow, Schotland, om voortgezet te worden in Knowsley en vervolgens in de vestiging in Broxbourne. Agfa Graphics zal 20 snelle :Polaris XCV-S violette CtP-systemen installeren voor violette :N91v-fotopolymeerplaten, de volledige :Arkitex-software voor krantenuitgeverijen met interface naar de PeCOM-perscontrolesystemen van Man Roland, ontwikkelmachines voor platen en pons- en buigapparatuur. Vijfentwintig ingenieurs en technici van Agfa Graphics houden 24 uur per dag en 7 dagen per week de productie draaiende en verzekeren News International van een ononderbroken en tijdige toevoer van persklare platen.

"Dit is het grootste contract uit de geschiedenis van onze onderneming, maar wat nog belangrijker is: het voert in de sector van de krantenuitgeverij een nieuw businessmodel in", wist Stefaan Vanhooren, voorzitter van Agfa Graphics. "Dat toont aan hoe de combinatie van onze kennis van software, onze aanpak onder de vorm van totaaloplossingen, onze innovatieve digitale technologie en onze dienstverlening onze partners een revolutionaire meerwaarde biedt, waaraan geen enkele concurrerende leverancier of constructeur kan tippen."

"Toen we bezig waren met de planning voor onze nieuwe vestigingen inzake drukwerkvoorbereiding en productie, gingen we op zoek naar meer dan zomaar technologie. Wat we wilden was een feilloze werking, vanaf de ontvangst van de bestanden tot op de pers. Agfa Graphics begreep onze behoeften en kwam met een meerwaardeoplossing aanzetten die meer dan tegemoetkomt aan onze behoeften op het gebied van productie voor de komende tien jaar. We zijn bijzonder optimistisch over deze overeenkomst en deze samenwerking", reageerde Ian McDonald, Directeur Operations bij News International Ltd.

Trefwoorden: Grafische Sector, Samenwerking, Strategisch Partnership

Contact Agfa Gevaert

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share