Hürriyet intensiveert digitale productie met Agfa Graphics

Door: Agfa Gevaert  14-06-2006
Trefwoorden: Grafische Sector, Computer-to-plate, Drukvoorbereiding

Toonaangevende Turkse krant installeert extra computer-to-platesystemen met violette laser

Mortsel (België), 14 juni 2006 - 11.00 uur CET - De Dogan Groep uit het Turkse Istanbul heeft besloten de digitalisering van de drukvoorbereiding te intensiveren voor Hürriyet, de toonaangevende krant van de groep, door gebruik te maken van computer-to-plateoplossingen en software van Agfa Graphics. De groep heeft een order geplaatst bij Agfa Graphics voor 8 extra :Polaris XTV computer-to-platesystemen met violette laser. Elk systeem zal worden uitgerust met software en ontwikkel-, pons- en buigapparatuur.

Bij het overschakelen op CtP (computer-to-plate) in 2000, liet Hürriyet zijn keuze vallen op Agfa Graphics en Reproset, Agfa's distributeur in Turkije. Hürriyet, de meest gelezen Turkse krant, heeft momenteel 7 :Polaris systemen in Istanbul en 2 in het Duitse Frankfurt, waar de krant wordt gedrukt om te worden verdeeld in 24 landen. Deze systemen zullen worden geüpgraded met geavanceerde belichtingstechnologie met violette laser om de levensduur van het belichtingssysteem te verlengen en een nog betere drukkwaliteit mogelijk te maken. De nieuwe systemen zullen worden geïnstalleerd in 4 drukkerijen verspreid in Turkije (Izmir, Ankara, Adana and Antalya). De nieuwe order zorgt ervoor dat Hürriyet de belangrijkste gebruiker van CtP-systemen voor kranten in de regio wordt, met in totaal 17 geïnstalleerde :Polaris CtP-systemen die goed zijn voor een jaarlijkse productie van meer 800.000 m² digitaleoffsetplaten.

"We werken nu reeds 7 jaar samen met Agfa Graphics en zijn heel tevreden over de kwaliteit van de drukplaten, Agfa's innovatieve technologie en de ondersteuning en services van de Turkse distributeur Reproset", zei Hamil Alniacik, algemeen directeur van de drukkerijen van de Dogan Groep. "We hebben de technologieën van andere leveranciers vergeleken met Agfa's oplossingen met violette laser. Agfa Graphics steekt er met kop en schouders bovenuit. We zijn ervan overtuigd dat we de juiste keuze hebben gemaakt."

Trefwoorden: Computer-to-plate, Drukvoorbereiding, Grafische Sector,

Contact Agfa Gevaert

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share