BMW eDrive Challenge maakt innovaties BMW zichtbaar in online game

Door: Bmw Edrive Challenge  15-06-2007
Trefwoorden: Auto, Bmw, Energiebesparing

BMW maakt innovaties inzichtelijk met 3D-racespel eDrive Challenge

Slimmer energiebeheer en emissiereductie in nieuwe modellen BMW

Onder de naam ‘EfficientDynamics’ heeft BMW Group Nederland BV een groot aantal innovaties op het gebied van energiebeheer en emissiereductie toegepast op de nieuwe modellen uit onder andere de BMW 1 Serie. Zo wordt bijvoorbeeld remenergie gebruikt om stroom op te wekken en wordt bij stilstand in de file of voor een rood verkeerslicht de motor automatisch afgezet. Aanpassingen in aerodynamisch design en het gebruik van lichtere materialen als aluminium voor de wielophanging en magnesium voor de motoren zorgen voor verdere brandstofbesparing en verlaging van de CO2-emissie. Technische hoogstandjes met een hoog milieurendement, maar hoe communiceer je dat aan de consument?

Online game: BMW eDriveChallenge 2007

BMW eDriveChallenge laat consument spelen met technische hoogstandjes

Naast de traditionele middelen als commercials, glimmende brochures en een apart segment op de website heeft BMW gekozen voor een wat speelsere opzet om de impact van de innovaties zichtbaar te maken: de BMW eDrive Challenge 2007. Een driedimensionaal racespel waarin het niet alleen gaat om de snelste tijd op het circuit, maar om het raceparcours ook zo efficiënt mogelijk af te leggen. Door slim gebruik te maken van bijvoorbeeld remenergie-regeneratie,het start-stopsysteem of banden met lagere rolweerstand kunnen extra bonuspunten worden verdiend. Wie het beste gebruikmaakt van de EfficientDynamics en daarbij de snelste tijd neerzet, maakt kans op een BMW VIP-arrangement voor de 130i Cup races tijdens de Masters of Formula 3 op het circuit in Zolder,België.

Ontwerp je eigen 3D-racecircuit

BMW eDrive Challenge: bouw je eigen racebaan met 3D elementen

Je kunt je kansen op het VIP-arrangement vergroten door te racen tegen de snelste speler op het parcours of je eigen vrienden uit te nodigen om met jou de competitie aan te gaan op een door jezelf ontworpen racecircuit. De BMW eDrive Challenge biedt je namelijk ook de mogelijkheid om je eigen 3D-raceparcours te ontwerpen en het spel naar je hand te zetten. Een bibliotheek met 3D-elementen,van wegdelen en fly-overs tot geluidsschermen en gebouwen, staat tot je beschikking. Kwestie van aanwijzen, slepen en klikken, in een handomdraai creëer je je eigen racebaan. Compleet met EfficientDynamics-elementen als power-up voor extra bonuspunten. Wat rest is je vrienden uit te nodigen voor een spannende competitie op je eigen circuit. De ontwerper van het meest populaire racecircuit mag een weekend lang een auto uit de BMW 1 serie in de praktijk testen.

BMW eDrive Challenge: online game

De kracht van het spel zit niet alleen in het zelf ontwerpen van een raceparcours, maar vooral in de mogelijkheid tegen andere spelers te racen of je vrienden uit te dagen jouw prestaties op het parcours te verbeteren. Niet alleen je efficiencyscore en je snelheid worden vastgelegd, ook je verrichtingen op het parcours worden realtime vastgelegd. Degene die je hebt uitgedaagd, ziet jou als tegenstander terug op de baan.

Het 3D-racespel is ontworpen door Little Chicken Game Company, een Amsterdamse gamebouwer gespecialiseerd in realtime 3D-games.

Aanvullende informatie:

Trefwoorden: 3d Racegame, Auto, Autosport, Bmw, Edrive Challenge, Efficientdynamics, Emissiereductie, Energiebesparing, Formule3, Online Game, Racebaan, Raceparcours, Racespel,

Contact Bmw Edrive Challenge

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share