Eerste betaalbare, draadloze internetradio met wereldbereik voor iedereen; Freecom MusicPal

Eerste betaalbare, draadloze internetradio met wereldbereik voor iedereen; Freecom MusicPal van Freecom Technologies

Door: Freecom Technologies  26-09-2007
Trefwoorden: Music, Muziek, Dj

De MusicPal kan draadloos via een netwerk (WLAN) en zelfs zonder dat de computer aanstaat duizenden verschillende internet-radiozenders ontvangen. Waar dan ook in huis of kantoor. Wie liever de MP3-verzameling van zijn computer (PC/Mac) of netwerk wilt afspelen, kan van MP3- of WAV bestanden op de MusicPal via streaming genieten. Dankzij de ingebouwde luidspreker heeft de MusicPal verder niets nodig. De meegeleverde vTuner software doet het werk en vindt de beste internet-radiostations.

Installatie en navigatie in enkele seconden!
De MusicPal is in een mum van tijd geïnstalleerd en o zo makkelijk te bedienen: de twee handige draai- en drukknoppen maken van navigeren kinderspel. Radiostations kunnen naar genre en op land worden gesorteerd en in de favorietenlijst worden opgeslagen en geselecteerd. En in een handomdraai of met één druk op de knop kunnen ze altijd en eenvoudig weer terug gevonden worden. Het overzichtelijke LCD-display geeft informatie over de tijd, radiozender, het nummer en de artiest en houd je bovendien op de hoogte van het laatste nieuws, Blog Entries of weersvoorspellingen via RSS feeds.

Radio, wekker én 'nieuwslezer'
Met zijn strakke vormgegeven en eigentijdse looks past de MusicPal in iedere huiskamer. En met zijn ingebouwde alarm-, sleep- en snooze-functie is de nieuwe MusicPal ook ideaal voor in de slaapkamer. Vanaf nu is het elke dag lekker wakker worden met vrolijke reggae-muziek live uit Jamaica, kan er op kantoor gewerkt worden met zen-klanken direct uit Japan of gekookt worden op salsa-ritmes rechtstreeks uit de Caribische eilanden. De tunes komen uit de geïntegreerde luidspreker en voor extra stereo-geluid kan de MusicPal via de audio-uitgangen ook aan actieve boxen of aan de HiFi-installatie worden aangesloten om van digitale web- en MP3-muziek in HiFi-stereokwaliteit te genieten.

Beveiliging
Met WEP-, WPA- en WPA2-versleuteling voldoet de MusicPal aan de hoogste WLAN-veiligheidsnormen. Freecom heeft hiervoor een eigen firmware ontwikkeld die continue verder ontwikkeld wordt en via de websites van Freecom handmatig of zelfs automatisch gedownload kunnen worden voor nog meer extra 'features' voor deze muziekvriend.

Compleet met..
De Freecom MusicPal is vanaf half oktober verkrijgbaar voor een prijs van € 129,00 inclusief BTW. Inbegrepen zijn een voeding, een netwerkkabel, de voorgeïnstalleerde vTuner-service, handleiding & software op CD en een Quick Install Guide. Ook is de MusicPal voorzien van een aansluiting voor een koptelefoon. Freecom biedt twee jaar fabrieksgarantie en 1 jaar gratis helpdesk-support.

Eind 2007 luistert helft Nederland online radio
Aan het eind van dit jaar luistert de helft van de Nederlandse bevolking wel eens naar radio via internet. Dat voorspelt het Radio Adviesbureau (Rab). Het zou een verdubbeling zijn ten opzichte van vorig jaar, toen 23,4 procent van de Nederlanders ouder dan tien jaar wel eens naar internetradio had geluisterd. In 2005 was dat nog 19,3 procent. Rab liet Intomart GfK een onderzoek doen. De uitkomsten daarvan maakte Rab afgelopen dinsdag bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst over internetradio in Amstelveen. Er waren duizend respondenten van 10 jaar en ouder.

Mensen luisteren gemiddeld 2,5 uur per dag naar online radio, vooral op doordeweekse dagen. Laag opgeleiden luisteren het langst. Als belangrijkste reden voor het luisteren via internet wordt het gemak genoemd. Mensen luisteren vooral thuis: 90 procent. Verder luistert 22 procent op het werk en 8 procent op school. De meerderheid (94 procent) luistert internetradio via de pc, 14 procent via de laptop en 4 procent mobiele telefoon (bij 13 tot 19 jarigen is dit laatste 7 procent). Best beluisterd is Radio 538 (33 procent), gevolgd door Sky Radio (27 procent), Radio 3FM en Q-music met ieder 19 procent. Bron: Adformatie.

Over Freecom:
Freecom is een toonaangevende Nederlandse ICT-fabrikant op het gebied van storage- en multimedia- oplossingen met hoofdkantoren in Delft, Nederland en Berlijn, Duitsland. Sinds de oprichting 18 jaar geleden ontwikkelt, produceert en verkoopt Freecom hoogwaardige ICT-oplossingen voor particulieren en bedrijven. Het breed palet aan producten van Freecon omvat o.a. externe harde schijven, NAS-oplossingen, Flash-geheugens, toebehoren voor internet-telefonie, dvd-branders en professionele backup-systemen. Freecom heeft vestigingen in elf Europese landen en werkt samen met ongeveer 8.500 resellers en distributeurs. In 2006 boekte Freecom een netto opbrengst van 190 miljoen US$.

Trefwoorden: Blog, Dj, Draadloos, Feeds, Internetmuziek, Internetradio, Mp3, Music, Musicpal, Muziek, Online Dj, Online Radio, Radio, Rss, Rssfeeds, Streaming, Wekker, Wekkerradio, Wep, Wlan,