Freecom DataTank Gateway WLAN – NAS met snelle Gigabit Ethernet & RAID-functie

Freecom DataTank Gateway WLAN – NAS met snelle Gigabit Ethernet & RAID-functie van Freecom Technologies

Door: Freecom Technologies  05-09-2007
Trefwoorden: Harddrive, Freecom, Datatank

De DataTank Gateway is zeer geschikt als adequate, variabel te configureren gegevenscentrale voor elke kleine- of middelgrote onderneming. De in een compacte behuizing ondergebrachte netwerkopslagoplossing met 2TB capaciteit (2x 1TB GB S-ATA) kan ook heel goed thuis worden gebruikt als eenvoudig te bedienen allround-datamanager voor het hele gezin, waarop alle bestanden zoals foto’s, muziek of films centraal worden bewaard, beveiligd en beheerd. Gegevens kunnen toegankelijk worden gemaakt voor geautoriseerde gebruikers binnen of buiten het netwerk; via internet bijvoorbeeld. De nieuwe DataTank Gateway is compatibel met alle gebruikelijke besturingssystemen en maakt het aansluiten van 30-50 clients mogelijk (het aantal clients is o.a. afhankelijk van het datavolume).

Variabele opslag en beveiliging – RAID
De beide geïntegreerde S-ATA-harde schijven kunnen naar eigen keuze volgens de RAID-varianten 0 en 1 worden ingesteld. Op die manier kunnen gebruikers zelf beslissen of zij de twee geïntegreerde stations als gezamenlijke geheugencapaciteit willen gebruiken (RAID 0), de data van de ene schijf ook op de andere harde schijf willen wegschrijven (RAID 1).

Alles onder één dak
Onder de strak vormgegeven aluminium behuizing bevindt zich een op elkaar afgestemd portfolio van alle nodige netwerkcomponenten: naast de router, die het netwerk en het internet voor alle aangesloten netwerk-gebruikers via WLAN of LAN parallel toegankelijk maakt, garandeert o.a. een HTTP-, FTP-, DHCP-, AV (TwonkyVision)– en mailserver een efficiënt beheer van data. Altijd en overal ter wereld. Bovendien zorgt een backup-server voor een automatische- en individueel configureerbare databeveiliging. De eveneens geïntegreerde USB-server (2 USB 2.0-hosts) maakt het aansluiten van externe opslagmedia zoals mobiele harde schijven of USB-sticks mogelijk. Op die manier kan van een USB-printer zonder enige toebehoren een hoogwaardige netwerkprinter worden gemaakt die door alle ‚clients’ kan worden gedeeld.

Tot 2TB!
De nieuwe DataTank Gateway is een geslaagde combinatie tussen het NAS-vlaggenschip van Freecom de Storage Gateway (FSG) en de data-opslaggigant Freecom DataTank en is vanaf nu verkrijgbaar in twee verschillende capaciteiten, te weten een 1TB-versie voor € 599,00 en een 2TB-versie voor € 1.189,00 inclusief BTW. De DataTank Gateway wordt compleet geleverd met stroomadapter (EU, UK), een ethernetkabel, een handleiding op CD evenals een Quick Install Guide en 2 jaar fabrieksgarantie en gratis onbeperkt helpdesk-support.

Trefwoorden: Datatank, Freecom, Harddrive,