Freecom ToughDrive Pro U&F – de nieuwe beschermengel voor Mac-data

Freecom ToughDrive Pro U&F – de nieuwe beschermengel voor  Mac-data van Freecom Technologies

Door: Freecom Technologies  31-10-2007
Trefwoorden: Opslag, Disk, Hard Disk


Optimale databescherming: ToughDrive Pro overleeft een val van 2 meter hoogte
Zijn naam kreeg hij niet voor niets, want deze kleine mobiele Hard Drive is goed bestand tegen schokken en stoten. Gegevens worden niet alleen meer beveiligd met een paswoord en versleutelingen (encryptie), maar worden door de nieuwe ToughDrive Pro óók fysiek extra beschermd. Door zijn zacht siliconen behuizing én ingebouwde anti-shock mechanisme – wat bij een val fungeert als bumper/schokbreker – overleeft dit witte opslagwondertje met gemak een val van 2 meter hoogte!

100% mobiel zijn
De FireWire-kabel is geïntegreerd in de ToughDrive Pro en laat zich voor een verbinding met de Mac eenvoudig in- en uit de Hard Drive klikken. Optioneel kan de ToughDrive Pro ook via de meegeleverde USB-kabel worden verbonden. Een aparte, externe adapter is overbodig, want de ToughDrive Pro is buspowered. Hij krijgt zijn ‘power’ gewoon via de FireWire- of USB-kabel. En daarmee is deze lichtgewicht nieuwkomer echt 100% mobiel te noemen.

Automatische databeveiliging met NTI-Shadow backup-software
De bekroonde en meegeleverde NTI Shadow backup-software maakt een comfortabele databeveiliging mogelijk. Deze maakt doorlopend reservekopieën van alle bestanden na elke verandering óf op een vooraf vastgelegd tijdstip óf zelfs voor een bepaald bestandstype. In de studio, onderweg of gewoon thuis een backup maken? Met de nieuwe ToughDrive Pro en de meegeleverde NTI-Shadow software is dat een ‘Appletje-eitje’.

Innovatieve geheugenoplossingen speciaal voor Mac-users
Naast de nieuwe ToughDrive Pro biedt Freecom ook andere opslagmedia aan die perfect zijn voor Mac-gebruikers: de praktische 2,5’’ Mobile Drive Pro met FireWire 400 of het 3,5’’- Hard Drive Pro met FireWire 800/400 en met een opslagcapaciteit tot 1TB. Beide combineren prachtig design – welke met de iF Design Award 2007 zijn bekroond – met praktische extra functies, zoals datasynchronisatie en encryptie met één druk op de knop.

Aanvullende informatie en prijzen
De Freecom ToughDrive Pro FireWire & USB is vanaf nu verkrijgbaar met capaciteiten van 160GB en 250GB voor een verkoopadviesprijs van € 189,00 en € 249,00. De ToughDrive Pro wordt geleverd met geïntegreerde FireWire-kabel, een USB-aansluitkabel, NTI Shadow backup-software, een handleiding op CD en een Quick Install Guide. Freecom biedt twee jaar fabrieksgarantie en gratis helpdesk-support.

Systeemvereisten: Mac: Power PC G3/G4/G5, Power Book G3/G4 of Intel Mac, 256 MB RAM of hoger Mac OS X v. 10.3 of hoger, PC: Pentium-III / AMD Duron 900 MHz of hoger, 256 MB RAM (Vista: 512 MB RAM), WIN 2000/XP/Vista. Gewicht: 250 g, afmeting: 155x82x19 mm.

Trefwoorden: 160gb, 250gb, Disk, Freecom, Hard Disk, Hard Drive, Opslag, Tough, Toughdrive,