Freecom wint twee reddot design awards 2007

Freecom wint twee reddot design awards 2007 van Freecom Technologies

Door: Freecom Technologies  15-05-2007
Trefwoorden: Awards, Toughdrive, Usbcard,

Nederlandse ICT-fabrikant onderscheiden met internationale designprijs voor robuuste 2.5" ToughDrive Pro en ultraplatte USBCard™.
Delft, mei 2007 – Freecom heeft opnieuw bewezen dat design een steeds grotere rol speelt en steeds meer waardering krijgt in de ICT-branche. Nadat de nieuwe Hard Drive-productlijn voor het minimalistische aluminium design in januari al werd onderscheiden met de iF design award 2007, heeft Freecom nu de “reddot design award 2007” voor twee product-innovaties ontvangen:

Freecom ToughDrive Pro; mobiel, klein, 100% bus powered, 250GB én… oersterk!!
Zijn naam kreeg hij niet voor niets, want de krachtige ToughDrive Pro is niet enkel bestand tegen schokken en stoten, maar de snelle, stille externe 2.5“ hard drive gegoten in een zacht siliconen behuizing met anti-shock mechanisme, overleeft zelfs een val van twee meter hoogte. Gegevens worden beschermd met paswoorden en versleutelingen, maar met de ToughDrive Pro van Freecom wordt data óók fysiek extra beveiligd. De ToughDrive Pro is verkrijgbaar in opslagcapaciteiten tot 250GB en met zijn kleine afmetingen neemt de ToughDrive Pro minimale ruimte in beslag en is daarmee ideaal voor mobiel gebruik. Het meenemen van een aparte voeding is niet nodig, want de ToughDrive Pro is volledig bus powered. Er waren 50 prijswinnaars in de categorie „Computer en Toebehoren“, maar naast de ToughDrive Pro van Freecom viel de bijzondere eer van de ‚reddot best of the best design award 2007’ slechts aan twee andere producten te beurt.

Freecom USBCard™; ’s werelds dunste opslaggigant
De USBCard™ van Freecom is een ultraplatte USB-opslagkaart met geïntegreerde USB 2.0-aansluitkabel. Dankzij het vernuftige klikmechanisme kan de USB-connector eenvoudig in- en uit de de kaart worden geklikt. De USBCard™ past met gemak in het mapje voor bankpasjes in elke portemonnee, weegt niet meer dan 9 gram én is slechts 2 mm. dun! En daardoor zijn waardevolle gegevens niet alleen extra beschermd, maar is opslaggeheugen ook nog eens altijd ‘op zak’. ’s Werelds dunste USB opslaggeheugen is verkrijgbaar met capaciteiten tot 4GB en is hiermee een heuse opslaggigant op creditcardformaat.. en, winnaar reddot 2007.

Design
Freecom ontpopt zich steeds meer als fabrikant en aanbieder van digitale geheugen-, multimedia- en communicatieoplossingen die gegarandeerd de aandacht zullen trekken op kantoor en in de huiskamer. De producten van Freecom onderscheiden zich duidelijk van de massa randapparatuur in plastic behuizingen. Vooral de ToughDrive Pro kan als perfect voorbeeld dienen, hoe een origineel design zich laat combineren met innovatieve functies en een speciaal onworpen oersterke uitrusting voor mobiele databeveiliging.

Axel Lucassen, VP marketing & sales bij Freecom, uit zich enthousiast over het succes: “Het winnen van de twee meest prestigieuze internationale designprijzen binnen enkele maanden overtreft onze verwachtingen en is een primeur voor een storage-fabrikant.“

Trefwoorden: Awards, Toughdrive, Usbcard,