Géén wachtwoord, maar security-kaart voor toegang en beveiliging harde schijf

Géén wachtwoord, maar security-kaart voor toegang en beveiliging harde schijf van Freecom Technologies

Door: Freecom Technologies  08-07-2009
Trefwoorden: Beveiliging, Usb, Harde Schijf

Toegang tot de gegevens op de Hard Drive Secure wordt gecontroleerd door een ultra-veilige toegangskaart met RFID technologie (Radio Frequency Indentification), de zogeheten `Freecom security keycard'. Houd de kaart voor de harde schijf en binnen luttele seconden heeft de gebruiker toegang tot de digitale inhoud, of sluit deze. Ongeoorloofd gebruik/toegang wordt hiermee op een eenvoudige manier uitgesloten en zo zijn waardevolle gegevens ten alle tijden optimaal beschermd. De nieuwe, compacte Hard Drive Secure wordt standaard geleverd met twee toegangskaarten in credit-card formaat. Eén daarvan kan als reserve worden bewaard, de ander kan veilig en discreet in een portemonnee worden gestopt zodat de toegangskaart altijd binnen handbereik is. Door de innovatieve toegangskaart behoren ingewikkelde wachtwoorden ook nog eens tot het verleden. De Freecom `securtiy keycards' zijn tevens `AES encrypted' - toegang tot de gegevens zonder kaart is onmogelijk.

"Het hebben van een harde schijf betekent informatie kunnen delen of een backup kunnen maken. Snel, eenvoudig en op tijden wanneer dat uitkomt, maar computergebruikers zouden nooit een compromis op basis van veiligheid hoeven te doen als het gaat om het extern bewaren van hun gegevens", zegt Axel Lucassen, mede-oprichter en executive SVP product line management & marketing. Je hoort het bijna dagelijks - iemand is zijn harde schijf kwijt en allerlei vertrouwelijke gegevens liggen plotseling op straat voor `t oprapen. Thuis of op kantoor, het `keycard-systeem' van de nieuwe Hard Drive Secure zorgt dat gegevens altijd volledig zijn beschermd en geeft toegang tot bestanden wanneer dat is benodigd."

De nieuwe Hard Drive Quattro is een uitermate praktische harde schijf voor het dagelijks opslaan en bewerken van grote hoeveelheden foto-, muziek en video-bestanden en is de oplossing voor grafische/audio-video professionals en hobbyisten die regelmatig met veel data werken. Met vier verschillende interfaces biedt de nieuwe Hard Drive Quattro snelle en betrouwbare datadoorvoersnelheden onafhankelijk van de computer waarmee gewerkt wordt. De FireWire 800 & 400 aansluitingen werken met elke Mac - favoriet van veel grafische ontwerpers, geluid technici en anderen uit de creatieve industrie. Sluit `m aan op de eSATA-poort en de harde schijf is zes keer sneller dan een standaard USB 2.0 hard schijf.

Zowel de nieuwe Hard Drive Secure als de Hard Drive Quattro bieden hoge opslagcapaciteiten tot wel 2.000GB (2TB), zijn beiden gegoten in een duurzame, compacte en milieu-vriendelijke aluminium design-behuizing en zijn bijzonder stil - door een optimale airflow is een ventilator niet meer nodig - tijdens gebruik. Sluit ze aan op een willekeurige computer en elke gebruiker kan eenvoudig kantoorwerk, digitale foto's, muziek en films opslaan op één centrale plek.

Zowel de nieuwe Hard Drive Secure als de Hard Drive Quattro bieden hoge opslagcapaciteiten tot wel 2.000GB (2TB), zijn beiden gegoten in een duurzame, compacte en milieu-vriendelijke aluminium design-behuizing en zijn bijzonder stil - door een optimale airflow is een ventilator niet meer nodig - tijdens gebruik. Sluit ze aan op een willekeurige computer en elke gebruiker kan eenvoudig maar altijd veilig kantoorwerk, digitale foto's, muziek en films opslaan, op één centrale plek.

Over Freecom:
Freecom staat sinds 1989 voor innovatieve- en professionele digitale oplossingen. Elk product is ontworpen, ontwikkeld en gecertificeerd onder de hoogste kwaliteitsstandaarden in Duitsland om u optimale tevredenheid te garanderen. Ons technische ontwikkelingsproces, het gebruik van componenten van hoge kwaliteit en Duitse kwaliteitsinspectie-standaarden verzekeren u dat u een produkt aanschaft van superieure kwaliteit en betrouwbaarheid. Om aan uw hoge verwachtingen te kunnen voldoen, worden alle Freecom producten geleverd met een (verlengbare) garantie en onbeperkt gratis helpdesk-ondersteuning.

Trefwoorden: Beveiliging, Esata, Firewire, Freecom, Hard Disk, Hard Drive, Harddisk, Harde Schijf, Quattro, Rfid, Secure, Usb