Villa 8A®

Villa 8A® van 8A Architecten

Door: 8A Architecten  08-12-2011
Trefwoorden: Ingenieursdiensten, Architecten, Architect

Villa 8A®
Villa 8A® is als een product ontwikkeld dat aan te passen is aan de specifieke wensen van de opdrachtgever, te vergelijken met het kopen van een nieuwe auto. Zo kan de grootte van de woning, de inrichting van de woning, het ontwerp van de gevel en de materialisatie van de gevel zelf worden samengesteld en worden afgestemd op de locatie en oriëntatie. Dit is mogelijk omdat een eenvoudig en snel te bouwen bouwsysteem is ontwikkeld. Verder kan er zelfs een complete tuin worden meegenomen.

Bouwsysteem
Het casco van de woning is opgebouwd uit stalen kolommen en breedplaatvloeren. Hierdoor is de woning volledig vrij indeelbaar en kan de grootte van de woning door de opdrachtgever zelf worden bepaald en worden afgestemd op de locatie. Het casco van de woning wordt vervolgens met een vliesgevel wind- en waterdicht gemaakt, waarvan de indeling kan worden afgestemd op de inrichting van de woning. Hoeveelheid en posities van glas kan zelf worden bepaald. De woning wordt vervolgens voorzien van de eindgevel, die als een schil voor de vliesgevel wordt gehangen. Deze kan op maat worden ontworpen en kan in meerdere materialen worden uitgevoerd. Na 12 weken is de woning casco opgeleverd en kan worden begonnen met het plaatsen van de binnenwanden, trappen en verdere inrichting. Als laatste kan een meeontworpen tuin worden aangelegd.

Voor meer informatie, ga naar: www.villa8a.nl.

Trefwoorden: Architect, Architecten, Bouwkundig Ontwerp, Duurzaam Bouwen, Huis Bouwen, Ingenieursdiensten, Villa 8A

Andere producten en diensten van 8A Architecten

14-04-2010

Zwervende Erven, Lingewaard (NL)

Stichting Honderdmorgen heeft in samenwerking met gemeente Lingewaard en de steenfabrieken in de regio een openbare ideeënprijsvraag uitgeschreven met de titel 'Zwervende Erven'.