window.NREUM||(NREUM={});NREUM.info = {"beacon":"bam.nr-data.net","errorBeacon":"bam.nr-data.net","licenseKey":"f0d35ca3ee","applicationID":"333426","transactionName":"YwFUZUoFCkBVBhZZXFpLd2JoSwJGWAkSQlZHF0RUVAEFQFFLA0NDTA==","queueTime":0,"applicationTime":33,"ttGuid":"3CEE35462A9A75F2","agent":""} <meta name="ProgId" content="Word.Document" /> <meta name="Generator" content="Microsoft Word 12" /> <meta name="Originator" ..." />

E-learning helpt beleggers in tijd van crisis

E-learning helpt beleggers in tijd van crisis van A New Spring BV

Door: A New Spring BV  19-12-2008

De Alex Academy, een onderdeel van Alex Beleggersbank, legt de belegger de spelregels van het beleggen uit. Het instituut geeft geen pasklare adviezen, want iedere belegger is anders. Door middel van heldere uitleg via video’s en met interactieve oefeningen wordt de belegger uitgedaagd met de theorie aan de slag te gaan. De cursisten worden geholpen de stof te leren maar ook bij te houden door lesstof te herhalen. De cursussen zijn ontwikkeld op basis van het adaptieve leerplatform MemoTrainer. MemoTrainer biedt een online leermethode die per cursist de juiste kennis activeert met slimme herhalingsvragen.

 

De methode van Memotrainer is gebaseerd op de inzichten van de Duitse psycholoog Ebbinghaus. Deze ontdekte dat studenten al na 24 uur 80% van de net geleerde stof zijn vergeten. Ebbinghaus ontwikkelde een herhalingsschema waarmee kennis in het langetermijngeheugen wordt opgeslagen.

Een cursus van MemoTrainer is hierop gebaseerd. Elke cursus is opgebouwd uit verschillende soorten vragen. Op grond van individuele scores bepaalt het systeem aan welke onderwerpen een cursist extra aandacht moet besteden. De volgende training die MemoTrainer klaarzet, speelt hierop in. MemoTrainer herinnert de cursist bovendien via e-mail aan nieuwe trainingen. Zo krijgt iedereen een trainingsschema op maat.

 

A New Spring zet de kennis en ervaring van de traditionele trainers centraal bij het ontwikkelen van e-learning. Samen wordt de lesstof vertaald naar een e-learning concept. A New Spring werkt zo dat de traditionele trainers vervolgens worden gecoacht in het zelf ontwikkelen van de e-learning inhoud.

De e-learning experts van A New Spring controleren de kwaliteit en geven advies voor verbetering. De multimedia vormgevers van A New Spring bouwen vervolgens de inhoud voor toepassing online en geven het de ‘finishing touch’ in de vormgeving. Doordat de traditionele trainers centraal staan in dit proces is het draagvlak voor de e-learning binnen de organisatie erg groot.

 

 

Meer informatie: Carin Schmit (communicatie) of Martèn de Prez (directie) A New Spring

Tel. 010-2447460 of 06-24961902

E-mail: [email protected] of [email protected]


MemoTrainer BV biedt een online e-learning platform (software as a service), waarmee opleiders slimme innovatieve educatieproducten kunnen ontwikkelen en distribueren. MemoTrainer wordt onder andere succesvol ingezet door de LOI en Elsevier opleidingen.

Meer informatie op www.memotrainer.nl

A New Spring BV helpt opleiders e-learning content te ontwikkelen. Uitgangspunt is dat de leervisie en inhoudexpertise van de opleider centraal staan. A New Spring coacht de opleider in het toepassen van e-learning didactiek. Daarnaast kan A New Spring het grafische ontwerp en de realisatie van de multimediale content uitvoeren. De doelstelling van A New Spring is om kosten effectieve e-learning voor alle opleiders mogelijk te maken.

Meer informatie: www.anewspring.nl

Alex Academy is een nieuw onderdeel van Alex Beleggingsbank. De Alex Academy biedt de belegger beleggingskennis en wil in dit verband bijdragen aan zelfkennis en discipline. Beleggers kunnen een cursus volgen onder begeleiding van trainers in klassikale trainingen, maar ook in hun eigen tempo thuis in online trainingen. Alex Beleggingsbank is het enige gecertificeerde opleidingsinstituut voor particuliere beleggers in Nederland.

Meer informatie: www.alexacademy.nl