De SP kamerleden Ulenbelt en Lempens en reintegratie

Door: Aantwerk Reintegratie  23-06-2009
Trefwoorden: Reintegratie, Reintegratiebureau, Iro-trajecten

De Socialstische Partij wilt een parlementair onderzoek naar reintegratie, en dan naar reintegratiebureaus in het bijzonder. Volgens Paul Ulenbelt en Paul Lempens, kamerleden voor de SP is het onduidelijk wat er is gebeurd met de 7.7 miljard euro die hieraan in de afgelopen 6 jaren is uitgegeven. Volgens hen is het onmogelijk om de geldstromen te kunnen controleren.

Echter zien zij dan wel een zeer groot probleem over het hoofd, hoe krijg je de medewerkers van het UWV WERKbedrijf opgeleid zodat zij zoveel IRO-trajecten en reintegratietrajecten kunnen verwerken. De mensen voor wie de IRO-trajecten bedoeld zijn verdienen alle aandacht die zij behoren te krijgen. Dit zal niet meer lukken wanneer de werkcoaches ontzettend veel klanten krijgen om te begeleiden naar werk.

Een goed werkende kwaliteits-systeem kan voor veel reintegratiebureaus een stimulans zijn om beter werk af te leveren. De klanten hebben natuurlijk altijd zelf de keus om een goed reintegratiebureau uit te mogen kiezen. Doe dit zorgvuldig.

Trefwoorden: Iro-trajecten, Reintegratie, Reintegratiebureau

Contact Aantwerk Reintegratie

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share