AEG en Ahoy Rotterdam vormen strategische alliantie

Door: Ahoy Rotterdam  03-06-2009
Trefwoorden: Ahoy, Sportpaleis

Ahoy Rotterdam en AEG hebben een meerjarige overeenkomst gesloten inzake het optimaliseren van de bezetting en marketing-, sponsoring- en operationele services voor het Sportpaleis, de indoorarena van Ahoy. “Deze strategische alliantie is een zeer positieve ontwikkeling voor de exploitatie van Ahoy Rotterdam en de positie van Ahoy in de snel veranderende internationale sport- en entertainmentbranche,” aldus Jos van der Vegt, CEO Ahoy Rotterdam.

De totale Ahoy accommodatie bestaat uit het Sportpaleis met een capaciteit van 10.500 personen, zes grote evenementenhallen (totale oppervlakte 30.000 m2) en een congres- en vergadercentrum. Nederlands nummer één indoorarena, die jaarlijks zo’n 1,1 miljoen bezoekers ontvangt, werd in 1971 gebouwd. In 2010 wordt het Sportpaleis volledig gemoderniseerd waarbij de speerpunten zijn: vergroting van de capaciteit naar 13.500, verbetering van het bezoekerscomfort en de akoestiek, technologische verbeteringen en een volledig nieuw dak. Doel is het Sportpaleis klaar te stomen voor de toekomst; het wordt een ‘state of the art’ arena. AEG Facilities heeft gezien haar ruime ervaring geadviseerd in de planvorming rondom de modernisering.

Ahoy creëert een enorme spin-off naar de stad Rotterdam (ruim € 300 miljoen per jaar) wat de komende jaren alleen maar zal toenemen,” aldus Jos van der Vegt, CEO Ahoy Rotterdam. “AEG is een zeer gerenommeerde partner die met haar netwerk en kennis in de evenementenwereld bekende artiesten, sportevenementen en familieshows naar Ahoy zal trekken.” Bob Newman, Chief Operating Officer van AEG Facilities zegt: “We hebben Rotterdam altijd als een van de meest prestigieuze steden en als belangrijke locatie voor internationale concerttours gezien. Het toevoegen van het Sportpaleis van Ahoy aan ons internationale netwerk van belangrijke venues geeft een duidelijke meerwaarde aan de accommodatie en maakt het een ‘must-play’ voor elke grote concerttour of sportevenement.” Brian Kabatznick, Vice President Business Development, AEG Facilities voegt toe: “We zijn zeer vereerd samen te mogen werken met Ahoy waardoor de positie van de pop- en sporttempel als marktleider verder verstevigd wordt.”

Vanuit thuisbasis Los Angeles stuurt AEG Facilities een variëteit aan internationale prominente arena’s aan waaronder O2 Arena (Londen), O2 World Arena (Berlijn), Globen Arenas (Stockholm), Color Line Arena (Hamburg) en STAPLES Center (Los Angeles). De organisatie heeft recent samengewerkt met Nederlandse promotors voor concerttours van artiesten als bijvoorbeeld Beyoncé, P!nk, Lionel Richie, Leonard Cohen en Alicia Keys en is in de O2 Arena in Londen onder meer verantwoordelijk voor de aankomende 50 concerten van Michael Jackson.

Over Ahoy Rotterdam
Ahoy Rotterdam is een moderne accommodatie met ruimte voor business en entertainment. Uniek in Nederland vanwege haar multifunctionaliteit en diversiteit; de indoorarena die vooral gebruikt wordt voor grote concerten, (sport)evenementen en familieshows, de beurs- en evenementenhallen voor onder meer bedrijfsfeesten en beurzen en het congres- en vergadercentrum waar kleinere congressen, presentaties en vergaderingen worden georganiseerd. Ahoy ontvangt op jaarbasis zo’n 1,7 miljoen bezoekers.

Bovendien produceert Ahoy ook zelfstandig en met partners vakbeurzen, publieksbeurzen en (sport)evenementen, zowel in Ahoy Rotterdam als op andere locaties in binnen- en buitenland. Enkele bekende voorbeelden hiervan zijn het ABN AMRO World Tennis Tournament, de Rabobank Zesdaagse van Rotterdam en de grootste internationale maritieme vakbeurs Europort.

Over AEG
Anschutz Entertainment Group, een dochteronderneming van de Anschutz Company, is een van de leidende sport en evenementenpartijen in de wereld. AEG Facilities, een op zichzelf staande tak van AEG, bezit, stuurt aan en/of overlegt met vele belangrijke venues wereldwijd. In de Verenigde Staten zijn dat:
STAPLES Center (Los Angeles), Sprint Center (Kansas City), Prudential Center (Newark), Toyota Sports Center (El Segundo), The Home Depot Center, (Carson), XL Center (Hartford), Citizen’s Business Bank Arena (Ontario), Rentschler Field (Hartford), The Rose Garden (Portland), Key Arena (Seattle), Target Center (Minneapolis), Conseco Fieldhouse (Indianapolis), E - Center (West Valley City), AT&T Center (San Antonio), Time Warner Cable Arena (Charlotte).
En verder wereldwijd: Acer Arena (Sydney), Color Line Arena (Hamburg), Brisbane Entertainment Centre, Stockholm Globen Arenas, Wukesong Basketball Arena (Beijing), Shanghai World Expo Performing Arts Center (opent 1 mei 2010), O2 World Arena (Berlijn) en O2 in Londen.

Trefwoorden: Ahoy, Sportpaleis