MERCADO 2007 : DE EERSTE EN ENIGE BEURS VOOR AMBULANTE HANDEL

MERCADO 2007 : DE EERSTE EN ENIGE BEURS VOOR AMBULANTE HANDEL van Ahoy Rotterdam

Door: Ahoy Rotterdam  09-06-2006
Trefwoorden: Markt, Ambulante Handel, Marktwezen

Rotterdam, 7 juni 2006

Markt van de toekomst centraal thema tijdens eerste editie
MERCADO 2007 : EERSTE EN ENIGE BEURS VOOR AMBULANTE HANDEL

Zondag 4 en maandag 5 maart 2007 vindt in Ahoy’ Rotterdam de eerste en enige beurs voor de ambulante handel plaats. Mercado 2007 biedt zowel een breed assortiment van producten en diensten als vele activiteiten gericht op de interesses van de ambulante ondernemer. Zo vinden op de beurs o.a. de uitreiking van Beste markt van Nederland 2006 en de presentatie van het rapport ‘Ambulante Handel 2015: een toekomstvisie’ plaats. Centraal thema tijdens Mercado 2007 is de markt van de toekomst.

Bezoekers van de beurs Mercado zijn marktkooplieden die deelnemen aan dag-, week- en jaarmarkten en braderieën. Mercado is naast een marktplaats voor vraag en aanbod een ontmoetingsplek waar ambulante ondernemers en hun leveranciers kunnen bijpraten en kennis vergaren. Het bedrijfsleven, belangenorganisaties, brancheorganisaties en ambulante handelaren hebben enthousiast gereageerd op het initiatief.

Mercado voorziet in de behoefte van duizenden ambulante handelaren aan een eigen platform. Met het ontstaan van Mercado is een eerste belangrijke stap gezet in het verder professionaliseren van de ambulante handel. “De marktkoopman is volgens MKB Nederland onmisbaar in het winkellandschap. Een beurs voor ieder die zich met ambulante handel bezighoudt, mag evenmin ontbreken”, aldus Loek Hermans, voorzitter Koninklijke Vereniging MKB-Nederland.

Uitgebreid randprogramma
Het brede randprogramma behandelt o.a. actuele onderwerpen waar de ambulante ondernemer in de dagelijkse praktijk mee te maken heeft. De CVAH speelt een actieve rol in de samenstelling en invulling van het randprogramma. Een greep uit het programma:

• verkiezing van ‘de Gouden Marktstem’ waarbij bezoekers de hoofdrol spelen
• fotowedstrijd ‘zo kijkt de koopman tegen de markt aan’
• optredens van artiesten
• themabijeenkomsten over onderwerpen als hygiënecode, automatisering en veiligheid
• workshops over bijv. bedrijfsopvolging, regelgeving en promotie

Mercado 2007 wordt georganiseerd door Ahoy’ exhibition, congres and event management in samenwerking met de CVAH, belangenvereniging voor de ambulante handel. Mediapartners van Mercado 2007 zijn de vakmedia De Koopman en Markt en Handel.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Afdeling Communicatie Ahoy’ exhibition, congress & event management (ECEM)
Noot voor de redactie:  Voor meer informatie over Mercado 2007 kunt u contact opnemen met Karen Nitschke, Communicatie Manager,  tel.: 010 – 293 3193 of e-mail: [email protected]

Trefwoorden: Ambulante Handel, Cvah, Markt, Marktkooplieden, Marktwezen, Mercado,