Mijn culinaire droom in Overschie

Mijn culinaire droom in Overschie van Arti Producties

Door: Arti Producties  08-07-2009
Trefwoorden: Horeca, Horeca Concept

Achtergrond Overschie wil zich ontwikkelen tot ‘de bruisende voorstad’ van Rotterdam met meer gezelligheid en levendigheid, maar eveneens behoud van het dorpse karakter. Dit kan onder meer door de horeca op de juiste plekken in Overschie te houden of te krijgen. In de afgelopen tijd is samen met professionele organisaties zoals Horeca Nederland, de Kamer van Koophandel, politie en een aantal horecaondernemers uit Overschie gewerkt aan de horecanota. Op 11 december 2008 heeft de deelraad de horecanota ‘Naar een bruisend Overschie’ vastgesteld (zie: http://www.overschie.nl/Upload/vergadering/Horecanota%20(2).pdf). En dan nu... actief aan de slag! Overschie biedt ambitieuze en enthousiaste mensen met een culinaire droom de kans om deze werkelijkheid te maken. Wij zijn op zoek naar mensen die een restaurant willen beginnen dat zich laat omschrijven als kleinschalig en hoogwaardig. Een restaurant waarvoor mensen bereid zijn om te rijden. De oude dorpskern is bij uitstek geschikt voor een restaurant van dit kaliber. Diverse, waaronder enkele aan het water gesitueerde, panden kunnen een dergelijk restaurant huisvesten. Potentiële klanten bevinden zich onder andere in het zakenhart van Rotterdam en op bedrijventerrein Spaanse Polder en Park Zestienhoven. Daarnaast zijn de bewoners van de regio Rijnmond eveneens mogelijke gasten. De lunchroom zou in de Burgemeester Baumannlaan gevestigd kunnen worden. Hier zal vooral het winkelend publiek gebruik van maken. Tot slot laten wij ons ook graag verrassen door horeca(gerelateerde) concepten waar wij nog niet aan hebben gedacht, maar die volgens jou absoluut bijdragen aan het laten bruisen van Overschie. Jury Woon je in Overschie en heb je affiniteit met je woonomgeving en horeca? Meld je dan aan als jurylid. En wie weet neem jij straks plaats in de bewoners- of publieksjury. Prijs Op maandag 28 september worden de winnaars bekend gemaakt. De ingediende concepten worden beoordeeld in drie categorieën, te weten: - kleinschalig hoogwaardig restaurant - lunchroom - vrije categorie Een jury bestaande uit deskundigen en bewoners vellen hun oordeel. De winnaars worden door de deelgemeente Overschie en een aantal professionals uit diverse geledingen volledig gefaciliteerd om de daadwerkelijke realisatie van hun concept tot stand te brengen. Daarnaast wordt de gelegenheid op feestelijke wijze geopend door de burgemeester wat tevens zorgt voor een hoop free publicity. Deelnemen Als je wilt deelnemen of meer informatie wilt ontvangen, kan je contact opnemen met: aRTi Producties Michèle van de Craats 010-452 57 25 [email protected] Dit kan van dinsdag tot en met donderdag tussen 9.00 en 17.00 uur. Je kan ook een bezoek brengen aan: www.overschie.nl/horecadroom

Trefwoorden: Horeca, Horeca Concept