Koninginnedag in Almere live te volgen met Axis-netwerkcamera’s

Door: Axis Communications  28-04-2006
Trefwoorden: Internet, Webcams, Netwerkcamera

Bezoekers site kunnen zelf netwerkcamera’s besturen

Rotterdam, 28 april 2006 – Om aanstaande zaterdag live het jaarlijkse Koninginnedagbezoek van de koninklijke familie te volgen, kunnen consumenten dit jaar gewoon achter hun computer blijven zitten. Dankzij netwerkcamera’s van Axis kan via internet direct meegekeken worden naar de festiviteiten.

De gemeente Almere heeft speciaal voor Koninginnedag een website opgezet waar informatie te vinden is over alle festiviteiten die er plaatsvinden. Hier zijn aanstaande zaterdag ook live beelden te bekijken van camera’s die langs de bezoekroute van de koninklijke familie zijn opgesteld. Met Axis 213 PTZ netwerkcamera’s worden de beelden vanuit verschillende locaties in de stad gedistribueerd via internet. Naast het bekijken van de beelden, hebben bezoekers van de site ook zelf de regie over de beelden. Zij kunnen zelf, gedurende enkele minuten, toegang krijgen tot de besturing van de camera’s.

Jeroen Kouwenhoven, channel manager bij Axis: ”Het idee dat camera’s alleen voor bewakingsdoeleinden worden gebruikt, is tegenwoordig achterhaald. Het distribueren van beelden van evenementen als deze is hier een goed voorbeeld van. Wij zijn er blij om een bijdrage te kunnen leveren aan Koninginnedag in Almere.”

Tim van den Dool van RFidea: “De gemeente vroeg ons een website op te zetten waarop eventueel beelden van Koninginnedag te zien zouden zijn. In samenwerking met Axis en Niels Romijn Automatisering hebben we dit gerealiseerd. We zijn erg trots dat RFidea hiervoor gevraagd is.”

De camerabeelden zijn aanstaande zaterdag te bekijken via: http://www.koninginnedagalmere.nl/?page=798770 .

Trefwoorden: Internet, Netwerkcamera, Webcams

Contact Axis Communications

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share