Leegstandsbeheerder Camelot verdubbelt kantoren netwerk in Europa

Door: Camelot Beheer  10-11-2006

Groei maakt opening nieuwe kantoren in Amsterdam, Manchester en Dublin noodzakelijk

Camelot Beheer BV uit ’s-Hertogenbosch heeft haar Europees netwerk met drie nieuwe vestigingen uitgebreid. De Europese marktleider op het gebied van leegstandsbeheer is nu actief met vestigingen in Londen, Manchester, Dublin, Brussel, Amsterdam en Den Bosch.

Joost van Gestel, CEO Camelot Europe: “de markt voor het professioneel beheren van leegstaand vastgoed in Europa groeit explosief. Het oorspronkelijk oer-Nederlandse concept van tijdelijke ‘antikraak’ bewoning is succesvol vertaald naar een pakket van Europese leegstands beheerdiensten. Daarmee kunnen allerlei soorten vastgoed, van bouwplaats tot sloopwijk, van leegstaand kantoor tot voormalig vliegveld, eenvoudig, efficiënt en effectief worden behoed voor vandalisme, verval, weerschade en kraak. Dat we vele duizenden Europeanen goedkoop onderdak bieden, van agenten en leraren in een voormalig Londens ziekenhuis, tot verpleegsters en studenten in een renovatiewijk in Eindhoven is natuurlijk mooi meegenomen!”

Remco van Olst, directeur Nederland: “De keuze voor Amsterdam was een logische. Jarenlang konden we vanuit Den Bosch het hele land goed bedienen, ook omdat Camelot traditioneel de enige aanbieder was die daadwerkelijk in Delfzijl of de punt van Zeeland panden in beheer nam. Vooral de groei van ons klantenbestand in de Randstad maakte een extra vestiging dichter bij de klanten nu noodzakelijk. Met een derde vestiging in Zwolle op termijn verwachten we bij verdere groei de dekking te completeren.”

Niet alleen in Nederland, maar juist ook over de grenzen is er een toenemende belangstelling om via tijdelijke bewoning waardevermindering van leegstaand vastgoed te voorkomen en een steentje bij te dragen aan woonruimte voor jonge mensen. Camelot heeft daarom haar vizier alweer gericht op het volgende land: begin 2007 zal de vestiging in Parijs starten.

Joost van Gestel: “Verdere omzetgroei komt van twee kanten: nieuwe vestigingen in nieuwe landen en nieuwe diensten. Bijvoorbeeld de Camelot Leegstandspolis ® en het snel in omzet toenemende ‘Bouwbewoning TM ’, waarmee we nieuwbouw lokaties succesvol beveiligen. Vorig jaar brachten we die innovatie op de markt. Vandaag zijn er tientallen bouwplaatsen in Europa waar de Camelot Bouwbewoning Units diefstal van materialen en gereedschappen hebben geminimaliseerd.”