Bij Medizorg zorgt openheid voor verbondenheid.

Bij Medizorg zorgt openheid voor verbondenheid. van Dastro Retailconcepten

Door: Dastro Retailconcepten  02-06-2009
Trefwoorden: Retail Design, Retaildesign, Retail-design

Een gebouw als dat van Medizorg vraagt om een doordachte inrichting. Rob Hoogendijk van Dastro en Broer de Boer van Xenia Apotheek Advies werden in de arm genomen om met een uitdagend budget een overzichtelijk en aantrekkelijk interieur te creëren. Er is gekozen voor een open en uitnodigende inrichting met veel glas en open ruimtes. Het hele gebouw omarmt het thema ’warmte’, door gebruik te maken van uit de natuur ontleende tinten op wanden en ‘kiezels’ op de vloer.

De ruimtes zijn ingedeeld in de kwaliteitzones ‘eenvoudig’, ‘functioneel’ en ‘speciaal'. Hieraan zijn vervolgens sferen gekoppeld die de uitgangspunten vormden voor de nieuwe inrichting. De eenvoudige kwaliteitszones zijn ruimtes zoals het magazijn, de toiletgroepen en nooduitgangen. Deze zijn op een
eenvoudige manier ingericht
De functionele kwaliteitszones zijn ruimtes voor medewerkers waar geen publiek komt, oftewel de kantoren en kantoortuinen. Deze ruimtes moeten vooral functioneel zijn. Er is gekozen voor basic witte meubelen en per ruimte een ander kleur tapijt. Boven elke vergaderplek zijn aparte armaturen opgehangen als sfeermakers.
De speciale kwaliteitszones zijn representatieve ruimtes, zoals de entree, de apotheek en het bedrijfsrestaurant op de tweede verdieping. Op deze plekken zijn duurzame materialen gebruikt; tegelvloer, maatwerk meubilair, designklassiekers, wanddecoratie en armaturen die er uit springen. Rondom de lichtstraat op de tweede verdieping zijn de kantoortuinen en het bedrijfsrestaurant gesitueerd. Door de lichtinval en de glazen wanden is de sfeer erg open en overzichtelijk. De beste idee n ontstaan vaak bij de koffieautomaten, daarom is er gekozen voor statafels met voldoende ruimte eromheen. Ook op de loungebanken kunnen collega’s elkaar ontmoeten, overleggen en brainstormen. In de binnentuin is het meubilair van sloophout dat in schril contrast staat met het strakke witte kantoormeubilair. Bamboe in bakken en het eenvoudige houten meubilair in het bedrijfsrestaurant zorgen voor een aangename sfeer.

Trefwoorden: Retail Design, Retaildesign, Retail-design

Contact Dastro Retailconcepten

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share