Havenbedrijfsleven zorgt voor 250 stageplaatsen

Door: Deltalinqs  27-03-2006
Trefwoorden: Transport, Arbeidsmarkt, Zeevaart

Tijdens het druk bezochte “Eindsprint Symposium”, ter gelegenheid van het afscheid van de heer Wim van Sluis als Havenwethouder, overhandigde Roelf de Boer, voorzitter Deltalinqs, aan het prominente lid van het Rotterdamse College 250 stageplaatsen. “Een extra inspanning van het havenbedrijfsleven bovenop het grote aantal reguliere stageplaatsen die jaarlijks geboden worden”, verhelderde de voorzitter van Deltalinqs op het symposium dat mede op initiatief van het Havenbedrijf Rotterdam is georganiseerd.

In zijn toespraak bedankte Roelf de Boer Wim van Sluis voor zijn enorme inzet voor de stad en de haven. Zijn portefeuille omvatte vele onderwerpen, waarbij Van Sluis alom waardering kreeg voor zijn resultaatgerichte aanpak. “Een echte Rotterdammer van geen woorden, maar daden” benadrukte de voorzitter van Deltalinqs.

Grote belangstelling en inzet toonde Van Sluis voor projecten op het gebied van kennis en arbeidsmarkt. Zijn gedrevenheid om de opleidingsinfrastructuur te verbeteren heeft onder meer geleid tot investeringen in het Academic Center TransPORT en een oefenfabriek voor de procesindustrie. Initiatieven die jongeren in de gelegenheid stellen om op een state of the art manier een opleiding te volgen voor een toekomst en carrière bij bedrijven in het Rotterdamse haven- en industriegebied.

“Bij opleidingen horen stageplaatsen, ook voor allochtone Rotterdammers”, sprak De Boer. Hij voegde de daad bij het woord en bood Wim van Sluis 250 extra stageplaatsen aan. Daarmee reageerde het havenbedrijfsleven snel op een recente oproep van de Economic Development Board Rotterdam om meer stageplaatsen te genereren bij het Rotterdamse bedrijfsleven.

Deltalinqs behartigt de gezamenlijke belangen van de haven- en industriële bedrijven in de Mainport Rotterdam. Er zijn indirect ruim 600 bedrijven bij aangesloten, die 16% (6 mld. €) van het Bruto Regionaal Product vertegenwoordigen en werk bieden aan ruim 35.000 mensen.

Trefwoorden: Arbeidsmarkt, Stageplaatsen, Transport, Zeevaart

Contact Deltalinqs

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share