Endenburg sponsort Jane Goodall Foundation Nederland

Door: Endenburg Electrotechniek  06-10-2006
Trefwoorden: Sponsoring

In kader van nieuwe wervingscampagne ‘Da’s Het Betere Werk!’

Op vrijdag 29 september vond de aftrap plaats van de opvallende wervingscampagne voor nieuwe medewerkers bij Endenburg Elektrotechniek. Onder het motto ‘Da’s het Betere Werk’ probeert Endenburg de komende maanden meer mensen te interesseren voor een loopbaan in de techniek. Aan de campagne is bovendien een sponsoractie verbonden ten gunste van de Jane Goodall Foundation Nederland.
Jane Goodall, de wereldberoemde chimpanseeonderzoekster, was begin september in Diergaarde Blijdorp voor de opening van een bijzonder expositie in de Gorilla Kijkhut.
De verbindende factor is drs. Roel den Dunnen, voorzitter van de JGFN, die de opvallende posters onthulde waarmee Endenburg Elektrotechniek personeel werft.

Inspiratiebron
Drs. Roel van Dunnen -voormalig secretaris-generaal bij VROM, ex wethouder en loco burgemeester van Rotterdam, en lid van de Regieraad bij de commissie van toezicht Bouwkunde - was aangenaam verrast met de toezegging van Endenburg Elektrotechniek. Piet Slieker maakte in zijn dankwoord bekend dat het bedrijf de Jane Goodall Foundation Nederland zal sponsoren. Daarnaast wordt voor elke nieuw verworven medewerker nog een extra bedrag overgemaakt aan de JGFN.
Diergaarde Blijdorp is zeer actief op het gebied van natuur- en milieubescherming en biedt ook graag ruimte aan gelijkgestemde natuurbeschermers, zoals Jane Goodall. Zij onderzoekt al sinds de jaren ’60 chimpansees in de vrije natuur. Zij ontdekte dat chimpansees, net als mensen, gereedschappen maken en gebruiken. In de jaren ’70 stichtte zij de Jane Goodall Foundation, gericht op bescherming van natuurgebieden en voorlichting aan de lokale bevolking om een duurzame manier om te gaan met de natuur. Daarmee inspireert Jane Goodall vele mensen over de wereld.
Endenburg Elektrotechniek draagt de Nederlandse afdeling van de Jane Goodall Foundation een warm toe. En hoe succesvoller de personeelswervingscampagne “Da’s Het betere Werk’ verloopt, hoe hoger de bijdrage. Want voor elke nieuwe medewerker wordt een vast bedrag overgemaakt. Ook als bestaande medewerkers bij Endenburg nieuwe collega’s aanbrengen, beloont het bedrijf dat met een extra bijdrage.

Belangrijke beroepen
Endenburg Elektrotechniek opereert in de sectoren Utiliteit en Industrie, met als belangrijkste kernactiviteiten o.a. engineering, aanleg en onderhoud t.b.v. (complexe) installaties, besturingssystemen e.d. Het bedrijf werft momenteel voor meerdere functies, zoals elektromonteur, servicemonteur, projectleider, werkvoorbereider e.d. “Het zijn belangrijke beroepen; technisch onderlegde vakmensen zijn van grote waarde voor de economie; maar dat wordt nog ernstig onderschat.” Aldus Job Knoester.
In de campagne vertellen tevreden medewerkers dat zij het prima naar de zin hebben bij het bedrijf, en waarom dat zo is’; het principe van collega’s werven nieuwe collega’s. Dit wordt uitgedragen met een duidelijk thema: ‘Een loopbaan bij Endenburg. Da’s het betere werk!’ “En die vlag dekt meer dan één lading,” stelt adjunct-directeur Job Knoester. “Het betere werk geldt ook voor de mogelijkheden die wij mensen bieden. Wij geloven in het zelfondernemend vermogen van individuele medewerkers. In onze missie spreken we van ‘medewerkers die zelf dirigent zijn van hun toekomst.”

Sociocratie
De campagne is ook tot stand gekomen in samenspraak met de medewerkers. Dat onderstreept de sociocratische organisatiestructuur van het bedrijf. Sociocratie wil zeggen: een zo groot mogelijke inspraak en invloed van de individuele medewerkers op het bedrijfsbeleid. “In feite kan elke medewerker zich beschouwen als mede-eigenaar van het bedrijf. Alles gebeurt in overleg. Dat waarborgt optimale betrokkenheid en werkplezier; en dat vertaalt zich ook weer in goede dienstverlening. En dat is dan op te vatten als ‘het betere werk’ voor opdrachtgevers.”

Trefwoorden: Sponsoring

Contact Endenburg Electrotechniek

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share