Servië steeds attractievere vakantiebestemming

Door: Europe Destination Marketing  28-11-2008
Trefwoorden: Toerisme, Servië

Servië steeds attractievere vakantiebestemming
Ondanks kredietcrisis meer Nederlanders op vakantie naar Balkanland

De wereldwijde economische crisis heeft weliswaar geleid tot terughoudendheid wat betreft toeristische bestedingen, maar de populariteit van Servië als vakantieland heeft daar in Nederland niet onder geleden. De bezoekersaantallen vanuit ons land naar dit Balkanland zijn zelfs gestegen. Servië blijkt steeds meer in trek als reisbestemming en gaat zich om die reden opnieuw presenteren op de Vakantiebeurs in Utrecht, die van 13 tot 18 januari 2009 in de Jaarbeurshallen wordt gehouden.

De media zijn enthousiast over Servië na bezoeken aan het land. “Belgrado is een feest” en “De begroeting is allerhartelijkst”, schreven de kranten van Wegener onder meer. Ook andere media waren lovend over de toeristische mogelijkheden, die Servië biedt. Het gevolg is dat ook de toerist het land steeds meer gaat (her)ontdekken.

Dit blijkt onder meer uit officiële mededelingen van het Servische Bureau voor de Statistiek. Het aantal Nederlandse toeristen dat in de zomer van 2008 naar Servië op vakantie ging nam met ongeveer 15 procent toe ten opzichte van het jaar daarvoor. Ook de verwachtingen voor 2009 zijn zeer positief. Verschillende Nederlandse touroperators hebben al aangegeven Servië als nieuwe bestemming in het reisaanbod voor 2009 op te nemen.

Vol vertrouwen neemt Servië begin volgend jaar dan ook voor het tweede achtereenvolgende jaar deel aan de Vakantiebeurs. Op de vakdag bij de start van de beurs op 13 januari organiseert de Nationale Organisatie voor Toerisme van Servië in samenwerking met Europe Destination Marketing een bijeenkomst voor touroperators, reisorganisaties en persvertegenwoordigers. Tijdens deze bijeenkomst kunnen gasten kennismaken met het toeristische aanbod van Servië. Er is Servische muziek en er worden typisch Servische hapjes en drankjes geserveerd.

Voor meer informatie of een uitnodiging voor deze bijeenkomst kunt u contact opnemen met Europe Destination Marketing, e-mail: info@eurodest.nl, telefoon: 06 - 2888 5668.

Trefwoorden: Servië, Toerisme

Contact Europe Destination Marketing

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share