Leonard Geluk lanceert website jongeren

Door: Gemeente Rotterdam  18-08-2006
Trefwoorden: Internet, Overheid

Leonard Geluk lanceert website jongeren

Met de onthulling van de internetpagina www.jongerenstadrotterdam.nl op groot formaat neemt Jeugdwethouder Leonard Geluk op 21 augustus de Rotterdamse jongerenwebsite in gebruik. De site moet hét platform worden voor jongeren in Rotterdam. De komende week speelt de site een belangrijke rol in het opstellen van de Agenda van de Jeugd. Deze agenda wordt op 31 augustus aangeboden. Hierin geven jongeren aan waar het College de komende vier jaar aan moet werken. Ook na het opstellen van de Agenda van de Jeugd blijft de site actief Rotterdamse jongeren informeren en hun mening peilen.

Het Rotterdamse College wil serieus werk maken van jongerenparticipatie. Door met jongeren in gesprek te gaan en hen invloed geven op het beleid. Een nieuw instrument voor jeugdparticipatie is deze speciale jongerenwebsite van de gemeente Rotterdam: www.jongerenstadrotterdam.nl.

Informatie voor jongeren én gemeentebestuur
Jongeren weten het beste wat jongeren willen. Rotterdamse jongeren zijn daarom nauw betrokken bij de ontwikkeling en het beheer van de website. De gemeente informeert via de website jongeren over zaken die hen aangaan. Jongeren vinden er informatie over werk, onderwijs, wonen, lijf en vrije tijd. Tegelijkertijd laat de gemeente zich ook via de site informeren over wat er leeft onder de jeugd. Jongeren kunnen meedoen aan polls en op andere manieren hun mening geven. Bijvoorbeeld de komende week de enquête in vullen om hun mening te geven over de stad en wat er in Rotterdam verbeterd moet worden. De meningen en voorstellen worden in samenwerking met de Rotterdamse Jongeren Raad gebundeld tot de Agenda van de Jeugd. Deze wordt op 31 augustus aan Leonard Geluk aangeboden.

Het lanceren van de jongerenwebsite is een actie uit het 100 dagenplan van het College. Met dit actieprogramma wil het College direct aan de slag en snel samen met Rotterdammers resultaten boeken.


Trefwoorden: Internet, Overheid

Contact Gemeente Rotterdam

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share