Havenziekenhuis opent de eerste geheel vernieuwdeverpleegafdeling (en presenteert nieuwe huisstijl)

Door: Havenziekenhuis  05-06-2008
Trefwoorden: Verpleging, Ziekenhuis, Patiënt

Havenziekenhuis opent de eerste geheel vernieuwdeverpleegafdeling (en presenteert nieuwe huisstijl)

Graag uw aandacht voor onderstaand bericht. Zie de noot: u bent donderdag van harte welkom op onze nieuwe afdeling!

‘Ruime lichte kamers, modern sanitair, gratis radio en televisie én een afdelingsrestaurant’

Na een flinke opknapbeurt van de gevel zijn de voordelen van de renovatie nu ook direct merkbaar voor de patiënt. In het weekend van 1 juni namen de patiënten van de afdelingen Geriatrie en Neurologie als eerste hun intrek in de eerste volledig vernieuwde verpleegafdeling:
ruime lichte kamers, modern sanitair, gratis radio en televisie én een afdelingsrestaurant.

De vierde verdieping is de eerste verpleegafdeling die helemaal klaar is. De overige verpleegafdelingen komen op de tweede en derde etage. Het Havenziekenhuis levert deze gefaseerd op in 2008 en 2009. De indeling is straks op iedere verdieping hetzelfde, zodat iedereen snel de weg weet in het ziekenhuis. Vanuit de lift komen patiënten en bezoekers in een hal terecht, met aan beide zijden een servicebalie. Een gastvrouw vangt de patiënten of hun bezoek op en helpt hen hierna verder.

De patiëntenkamers zijn een stuk ruimer geworden. De zespersoonskamers zijn verdwenen en er zijn alleen nog een-, twee- en vierpersoonskamers.
Bij ieder bed is gratis radio en televisie beschikbaar. Verder is op iedere kamer een zithoekje ingericht waar familie en vrienden of de patiënt zelf rustig kunnen zitten. Sfeervolle verlichting en kunst op de kamers zorgen voor een rustige en prettige uitstraling.

Op iedere verpleegafdeling komt een restaurant in de sfeer van een grand café. Dit restaurant is geopend van 7.00 tot 21.00 uur. Patiënten kunnen hier ontbijten op een tijdstip dat past in hun dagprogramma. Ook bezoek kan hier terecht voor gratis koffie, water en thee. Er liggen kranten en tijdschriften en patiënten kunnen er internetten. Tussen 12.00 en 14.00 uur kan de patiënt ter plekke een warme maaltijd naar keuze bestellen. ’s Avonds staat in het afdelingsrestaurant een broodbuffet klaar. Patiënten die in bed moeten blijven krijgen service aan bed.

Naast de nieuwe gevel werden in 2007 een stiltecentrum, een gebedsruimte, een medische bibliotheek en vergaderruimtes opgeleverd. In de periode 2010 en 2011 vernieuwt het Havenziekenhuis de poliklinieken, operatiekamers en het patiënteninformatiecentrum. Ook realiseert het Havenziekenhuis in het najaar van 2008 uitbreiding van diverse poliklinieken op de begane grond van het gebouw aan de Haringvliet 72.
Het nieuwe patiënteninformatiecentrum wordt gefinancierd uit de opbrengsten van de Rotterdam Haven Sloepenrace, die zaterdag 31 mei plaatsvond. De race, georganiseerd door de Junior Kamer Rotterdam Haven, bracht een bedrag op van 25.900 euro op.

De gastvrijheid, waar het Havenziekenhuis al om bekend stond, zien patiënten en bezoekers straks ook duidelijk terug in de inrichting.
De huisstijl van het Havenziekenhuis, die een wat ouderwetse, koele en zakelijke uitstraling heeft, paste ook niet meer bij de nieuwe inrichting en de gastvrijheid die het Havenziekenhuis wil uitstralen.
Daarom voert het Havenziekenhuis donderdag 5 juni een nieuwe huisstijl in. De boei die zo typerend is voor het Havenziekenhuis blijft behouden.
Wel is er gekozen voor een meer gestileerde variant en warmere kleuren.
Niet alleen de vormgeving van folders is aangepast, maar ook het taalgebruik. Want, zo zegt het Havenziekenhuis: ook duidelijke en begrijpelijke taal zegt iets over gastvrijheid.

Trefwoorden: Afdeling, Patiënt, Verpleging, Ziekenhuis