ICT branche trekt lering uit eerdere crisis

ICT branche trekt lering uit eerdere crisis van Hill Consulting

Door: Hill Consulting  27-07-2009

Rotterdam, 27 juli 2009 - HILL Consulting Executive Find, headhunter voor managerial en commerciële functies bij internationaal opererende organisaties, heeft een onderzoek laten uitvoeren onder ICT ondernemingen naar de wijze waarop deze omgaan met de huidige economische crisis. Uit dit onderzoek, uitgevoerd door de Haagse Hogeschool, blijkt dat ICT ondernemingen een sterke focus hebben op de eigenschappen van de commercieel verantwoordelijken, een aspect waarvoor tijdens de vorige crisis veel minder aandacht was. Tevens blijkt dat men totaal anders reageert op de economische crisis dan men deed in de vorige recessie in de periode 2001-2003. De grootste verschillen worden gevonden in de investeringen in marketing en advertising en Research en Development.

Uit het onderzoek blijkt dat ICT ondernemingen een duidelijk beeld hebben van de eigenschappen die de commercieel verantwoordelijken juist nu nodig hebben om toch succesvol te kunnen zijn. De belangrijkste aspecten die genoemd worden zijn kennis van de markt, ervaring en gedrevenheid. 50 procent van de respondenten geeft aan dat succes nu direct te verklaren is door individuele managers met deze eigenschappen. In tegenstelling tot de vorige economische recessie in de periode 2001-2003 blijkt dat er nu veel minder ICT bedrijven besparen op marketing & advertising (19 procent ten opzichte van 42 procent tijdens de vorige crisis). Ook het aantal ondernemingen dat bespaart op R&D is beduidend lager (4 procent ten opzichte van 14 procent tijdens vorige crisis).

“De verschillen zijn groot omdat er nu sprake is van een financiële crisis en geen ICT crisis zoals aan het begin van dit decennium”, aldus Frank Bakker, partner bij HILL. “Toch zien we hiermee heel duidelijk aangetoond dat veel bedrijven de lessen die toen geleerd zijn, nu in de praktijk brengen. De toegenomen aandacht voor kwaliteit in salesteams, maar ook in marketing en R&D werpt nu duidelijk vruchten af.”

------------------------

Over HILL Consulting Executive Find
HILL Consulting Executive Find is een wereldwijde speler voor het vinden van top-level managerial en commerciële executives voor toonaangevende bedrijven. Dankzij de sterke focus en diepgaande domeinexpertise op managerial en sales-gerelateerde posities heeft HILL Consulting een sterke footprint onder internationaal opererende organisaties. Voor meer informatie: www.hillconsulting.nl.

Meer informatie:
Marcommit PR
Monique Visser
monique@marcommit.nl
035-58 22 730


Contact Hill Consulting

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share