Horeca personeel cyclus

Door: Horeca Personeel  16-05-2009
Trefwoorden: Horeca Personeel, Horeca Vacature, Personeel Horeca

Horeca personeel cyclus.

Deze website is gemaakt ter ondersteuning aan horeca werkgevers bij de dagelijkse recruitment en hr problemen waarmee ze te maken kunnen krijgen. Om het aspect menselijk kapitaal goed te begrijpen zullen we hier eerst de horeca vacatures cyclus toelichten. Het gaat hier inderdaad om de verschillende stappen van binnenkomst tot uitzwaaien binnen uw horeca bedrijf.



Een simpel schema inderdaad maar als we dit schema opdelen in een aantal stappen kunnen we wellicht verder redeneren en enkele knelpunten van uw "human resource" beleid aanstippen.



Fase 1

U heeft een openstaande horeca vacature en zoekt een geschikte kandidaat.

hoe ga ik personeel werven?



Fase 2

U heeft reacties binnen.

hoe kies ik de beste kandidaat?



Fase 3

Kandidaat is gekozen, de proefmaand.

hoe bepaal ik de kwaliteit?



Fase 4

Kandidaat wordt werknemer.

hoe haal ik het beste uit mijn werknemer?



Fase 5

Werknemer besluit andere baan te nemen.

Had ik dit kunnen voorkomen?



Fase 6

Er is weer een openstaande horeca vacature en u zoekt een nieuwe kandidaat.

Wil ik dit weer het zelfde aanpakken?



Zoals u ziet heeft elke fase een eigen vraag bij zich. In de volgende artikelen zullen we inzoomen op die vragen en proberen daar een objectief en heldere oplossing voor te vinden. Voor nu is het al een hele constatering dat er verschillende stappen zijn met betrekking tot uw horeca personeel en verschillende beslispunten die allemaal weer invloed hebben op de volgende stappen. Het kan geen kwaad om eens kritisch naar uw eigen beleidsoverwegingen te kijken denken wij.

Trefwoorden: Horeca Personeel, Horeca Vacature, Personeel Horeca

Contact Horeca Personeel

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share