Horeca vacatures effectief beheersen.

Door: Horeca Vacature  06-05-2009
Trefwoorden: Horeca Personeel, Horeca Vacatures, Vacatures Horeca

Je hebt als horeca ondernemer regelmatig te maken met een vraag naar geschikt personeel. Hoe ga je hier mee om? Wij geven een aantal bruikbare tips die voornamelijk bedoeld zijn om bestaand personeel zoals mogelijk binnen te houden en zodoende de horeca vacatures binnen de onderneming zo laag mogelijk te houden. Want hoe hoger de personele omloopsnelheid hoe hoger de wervings en daarmee samenhangende inwerk kosten.

1. Maak een duidelijk onderscheid tussen de vakgeschoolden en de veelal studenten banen binnen de onderneming, deze moeten namelijk heel anders worden benaderd. De vakgeschoolden professionals willen een stabiele onderneming waar ze hun lang carierre kunnen maken. Het is zaak om op de functies waar een echte horeca professional noodzakelijk is, de vacatures horeca zo laag mogelijk worden gehouden.

2. Naar aanleiding van de geschetste hoofdregel is het dus zaak om het horeca personeel binnenboord te houden. Hoe gaan we dat doen? Een aantal onderwerpen waar we aan kunnen denken zijn; verantwoordelijkheid, ontwikkeling, betrokkenheid, beloning.

Meer punten volgen in een later schrijven.

Trefwoorden: Horeca Banen, Horeca Personeel, Horeca Vacature, Horeca Vacatures, Vacatures Horeca

Contact Horeca Vacature

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share