Banken gaan zich bemoeien met huizenveilingen

Door: Hypotheek Weetjes  05-05-2009
Trefwoorden: Banken, Koopwoningen, Huizenmarkt

De hypotheekbanken in Nederland zijn helemaal niet tevreden met de opbrengst van woningen bij openbare verkoop. De gerealiseerde prijzen zijn ze veel te laag, daar willen ze verandering in brengen.

Tot op heden was de openbare verkoop van woningen toch vooral een zaak van notarissen en handelaren. De banken stellen dat de opbrengst van de woningen op huizenveilingen veel te laag is. Bovendien zouden de veilingen veel meer open moeten staan voor particuliere kopers.

Omdat de termijn die men heeft om tot kopen over te gaan redelijk kort is, kan een geïnteresseerde particulier vaak de financiering niet op tijd rond hebben om serieus mee te doen in de biedingen. Daardoor is het openbaar verkopen van een huis eigenlijk een feestje voor handelaren. Die bemachtigen daar huizen voor veel te lage prijzen. Om ze vervolgens - redelijk op hun gemak - door te verkopen met een behoorlijke winst.

Het realiseren van betere prijzen en grotere kansen voor particulieren zou mogelijk gemaakt worden door het creëren van grotere veilingregio's.

Bron: Banken gaan zich bemoeien met huizenveilingen
Kijk ook eens voor informatie over hypotheek berekenen en maximale hypotheek.

Trefwoorden: Banken, Huizenmarkt, Huizenprijs, Koopwoningen