Creatieve verkoopconstructies voor koophuis

Door: Hypotheek Weetjes  15-07-2009
Trefwoorden: Projectontwikkelaar, Huizenmarkt, Woonlasten

Een tijdje geleden kwam ik al eens een stel tegen dat wilde doorstromen naar een duurdere nieuwbouwwoning, maar de aankoop niet aandurfde in verband met het risico dat ze te lang met de huidige woning zouden blijven zitten. De projectontwikkelaar nam ze die zorg uit handen: die kocht het huis van ze. Met als afspraak dat de winst die de projectontwikkelaar zou maken op het doorverkopen 50/50 gedeeld zou worden. Ik denk zomaar dat ze achteraf erg blij zijn geweest met deze constructie.

Dat zoiets niet alleen met een projectontwikkelaar kan, hoorde ik gisteren. Deze mensen willen al een tijdje heel graag groter gaan wonen met hun drie opgroeiende kinderen. Ze wisten al precies welk huis het moest gaan worden, dat stond al een hele tijd in de verkoop. Er moest veel aan gebeuren - dat zagen ze als een voordeel. Helemaal naar de eigen inzichten opknappen, prima!

Die verkoper (nu koper) is ook niet gek. Voor hen is het belangrijkst dat ze het risico niet meer lopen, aan de slag kunnen in het huis dat ze graag wilden hebben, en weten waar ze met deze constructie aan toe zijn qua hypotheek en maandlasten. Mooi opgelost!

Tevens wil ik u deze interessant link niet ontnemen, op huurwoningen kwam ik leuke nieuwe huurhuizen tegen.


Bron: Creatieve verkoopconstructies voor koophuis
Over de auteur: hypotheek-weetjes.nl is een informatie financiale website met onderwerpen over hypotheekrente en spaarhypotheek

Trefwoorden: Dubbele Woonlasten, Huizenmarkt, Huizenprijs, Projectontwikkelaar, Woningruil, Woonlasten