DSB gaat leven beteren

Door: Hypotheek Weetjes  07-05-2009
Trefwoorden: Hypotheek, Hypotheken

Terwijl het onderzoek van de AFM voor zover wij weten nog niet is afgerond komt DSB Bank met een fors aantal verbeteringen in haar hypotheekverstrekking. Zo stelt Hans van Goor tenminste in een uitgebreid artikel in De Telegraaf. De voornaamste highlights:

  • De verzekeringen tegen koopsom gaan eruit
  • Geen afsluitprovisie meer, in plaats daarvan een vast kostenbedrag van € 1750 per afgesloten hypotheek
  • Een tevredenheidsgarantie
  • Gelijke rente voor verlengers en nieuwe klanten

Wat betreft die verzekeringen tegen koopsom, in Tros Radar vertelde Van Goor ook al dat die niet meer afgesloten werden. Een reactie op een eerder artikel van ons leert dat het in de praktijk anders is. Dat soort acties maken het voor ons toch erg moeilijk om de mooie woorden van DSB over het 'leven beteren' zomaar even te geloven.

De tevredenheidsgarantie klinkt natuurlijk geweldig. Wie binnen zes maanden na afsluiten niet tevreden is met de hypotheek kan alles terugdraaien en krijgt alle kosten terug. Daar zien wij wel wat haken en ogen. Ten eerste: hoe snel concludeert iemand dat hij niet tevreden is met een hypotheek? Als de adders uit het gras naar boven komen, en dat is meestal niet binnen zes maanden. Ten tweede: wie zegt dat de klant geholpen is met het terugdraaien? Moet hij maar wel bij een ander terecht kunnen op dat moment. En hoe gaat DSB met die garantie om als binnen dat half jaar de rente fors gedaald is? Gaan ze dan klakkeloos akkoord met het kosteloos oversluiten en terugbetalen van alle kosten? Of zijn hier dan wel weer allerlei voorwaarden aan verbonden?


Bron: DSB gaat leven beteren

Op zoek naar de laatste hypotheekrente? Bekijk dan even de site van hypotheek-weetjes.nl

Trefwoorden: Hypotheek, Hypotheken